Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE SYV STRÅLER - 3:3 - 14
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-7-stråler-3-del-Åndsvidenskab

DE SYV STRÅLER - 3:3 - 14 (4 af 11)


En nations særpræg skabes af en personlighedsstråle, der farver politik, økonomi, kunst og videnskab. Nationen har desuden en sjælsstråle, der repræsenterer den indre og højere kvalitet.

DE SYV STRÅLER - 3:3 - 14 (4 af 11)

England og Frankrig

 

England

Personlighedsstråle: 1. stråle. Sjælsstråle: 2. stråle.

Englænderne − dette blandede, rastløse og stolte folk, som har krydset oceanerne og underlagt sig mange folkeslag, har og havde den egenskab, at de altid vendte tilbage til det gamle land, centret, de udgik fra. Englænderne har været berygtede for deres hemmelighedsfulde og ofte bedrageriske og spidsfindige diplomati. Deres arrogance har frastødt mange, og deres facon har skabt utallige konflikter. Men nationen er gammel og erfaren, for det må ikke glemmes, at mange af de gamle romere er reinkarnerede som nutidens englændere.

Den esoteriske lære oplyser, at Jordens lykke vil være sikret, hvis sjælsenergien får overtaget i England og Frankrig, og personlighedens mål og ambitioner forlades. Der er en tæt forbindelse mellem USA og England via deres fælles 2. stråle, men deres forskellige personlighedsstråler har ofte givet anledning til konflikter og misforståelser. I Europa er mange krige og stridigheder opstået på grund af, at de tre europæiske stormagter har været domineret af personlighedsstrålernes negative kræfter, der er kommet til udtryk som englændernes selvsikre arrogance og stolthed, tyskernes mindreværdsfølelse kombineret med troen på, at de alligevel er en superrace − og franskmændenes overdrevne nationalisme, som får dem til at føle, at netop deres kultur er alle andre nationer overlegen. Men disse tilbøjeligheder er ved at være fortid, og det europæiske samarbejde i Vandbærerens tidsalder vil give Europas nationer en mulighed for i stigende grad at leve op til deres sjælsstråles intentioner.

Englands esoteriske motto er: ”Jeg tjener”

 

Frankrig

Personlighedsstråle: 3. stråle. Sjælsstråle: 5. stråle.

Frankrigs stråleopbygning er meget speciel, for nationen har to intelligensstråler, der er kommet til udtryk som et skarpt og klart intellekt. I mange århundreder dominerede Frankrig hele Europa med sin personlighed og smag, og i historisk tid har franskmændene givet et stort bidrag til Vestens viden og tænkning.

I den esoteriske lære er det antydet, at Frankrig vil komme med en stor psykologisk og sjælelig åbenbaring, som vil skabe et lysende gennembrud i verdens tænkning. Hvis Frankrig kan overvinde sin selviskhed og selvbeskyttende tilbøjelighed, vil nationen en dag stå frigjort til at blive verdens åndelige forbillede, på samme måde som Frankrig tidligere har været toneangivende i politiske og kulturelle anliggende − men det kan først ske, når personlighedsstrålen underordner sig sjælsstrålen.

Spørgsmålet er derfor, om Frankrig magter den store opgave at decentralisere sig − at ofre sig for helheden og opgive sine stormagtsdrømme til fordel for visionen om menneskehedens enhed og betræde Verdenslærerens vej?

Frankrigs symbol er: "Fleur de lis" − den franske lilje − som nationen valgte for århundreder siden under guddommelig inspiration. Det er et symbol på de tre guddommelige aspekter, der også kommer til udtryk i det franske flag − Trikoloren. Den franske revolutions motto var: "Frihed, lighed og broderskab". Det var et vandbærermotto, som desværre druknede i blod, men det var alligevel et vigtigt slag for menneskehedens frigørelse fra sine lænker.

Frankrigs esoteriske motto er: ”Jeg frigiver lyset”

Artikel-De-7-stråler-Hardy-Bennis-3-del-Åndsvidenskab
Download-fil: DE SYV STRÅLER 3:3 - Hardy Bennis


Artikel-De-7-stråler-Hardy-Bennis-3-del-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: DE SYV STRÅLER 3:3