Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LYDSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lydsymbolik-Erik-Ansvang

LYDSYMBOLIK (4 af 8)


Persona betyder maske, der skjuler det indre menneske. PER betyder GENNEM og SONA betyder LYD. En person er en form, som sjælens lyd toner igennem.

LYDSYMBOLIK (4 af 8)

Musikken og livet

 

Lydsymbolik-05-Erik-Ansvang

 

Skabelsen begyndte med toner eller musik, der strømmede gennem Universet, og derfor kan man læse i Bibelen, at: ”Hvem lagde (Jordens) hjørnesten mens morgenstjernerne sang i kor, og alle Guds sønner råbte af glæde. Hvem lukkede for havet med porte, dengang det brusende udgik af moders skød.”[1]

Pythagoras omtaler denne ide i sin teori om sfærernes musik. For nogen lyder det måske for poetisk, men når man en stjerneklar nat ser himmellegemernes kredsløb i ordnet procession, virker det ikke usandsynligt, at de udsender en himmelsk harmoni eller musik, mens de glider af sted i deres lovbundne baner. NASA har i øvrigt bekræftet, at planeterne i solsystemet skaber et harmonisk lydspor, der varierer fra planet til planet, mens de kredser i deres baner. Jordens kosmiske ”koncert” kalder man ”Gaias sang”.

Systemet, der ligger til grund for nutidens musik, stammer fra grækerne. Den lydiske firklang med dens kvartinterval, der omfattede to heltoner og en halvtone, er grundlag for den diatoniske skala. Grækernes viden om musik kom blandt andet til udtryk i deres hymner til guderne. I alle tidsaldre er der blevet brugt musik i forbindelse med religiøse ritualer, fordi tonerne tilsyneladende skaber en forbindelse mellem mennesket og det guddommelige.

 

_________________________________

[1] Jobs bog, 38,6-8 − The Holy Bible − King James Version.

_________________________________

Artikel-Lydsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: LYDSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Lydsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: LYDSYMBOLIK