Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SVASTIKAET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang

SVASTIKAET (2 af 5)


Svastikaet, solkorset eller hagekorset var kendt i alle store kulturer overalt på planeten, men at symbolet er skjult i pyramiden er ukendt for de fleste.

SVASTIKAET (2 af 5)

Involution og evolution

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-03-Erik-Ansvang

 

Men dette billede illustrerer blot pyramiden som en statisk størrelse. Korset repræsenterer Gud eller Det Ene Livsvæsen, som efter manifestationen har bundet sig selv til eller har ”korsfæstet” sig selv i stoffets fire elementer. I kristendommen møder man samme symbolik, når Bibelen fortæller om Gud eller Faderen (ånden), som er bundet ved sin Søn (bevidstheden eller sjælen) i den fysiske verden (stoffet eller Helligånden).

Men livet er ikke statisk. Korset viser fastgørelsen til stoffet eller involution, for i denne proces vikler livet sig ind i stoffet. Men det viser også vejen ud af stoffet eller evolution, hvor livet igen frigør sig fra bindingen til stoffet – det er det, der kaldes udvikling. Den vertikale linje i korset er det aktive dynamiske princip, og den horisontale linje er det passive statiske princip.

Korset repræsenterer desuden livets og bevidsthedens opdeling i en højere og en lavere natur. Menneskets højere åndelige natur er bundet i kødet til den fysiske verden gennem det passive statiske princip, men mennesket kan ved egen kraft frigøre sig fra denne binding ved hjælp af sit aktive dynamiske princip. Kvadratet med korset symboliserer denne mulighed.

Artikel-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang
Download-fil: SVASTIKAET - Erik Ansvang


Artikel-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SVASTIKAET