Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SVASTIKAET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang

SVASTIKAET (5 af 5)


Svastikaet, solkorset eller hagekorset var kendt i alle store kulturer overalt på planeten, men at symbolet er skjult i pyramiden er ukendt for de fleste.

SVASTIKAET (5 af 5)

Forening – Davidsstjernen

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-09-Erik-AnsvangFormålet med livets bevægelse ned i stoffet og dets tilbagevenden til det åndelige udgangspunkt er at opnå erfaring i kraft af selve processen og til slut skabe syntese mellem ånd og stof. Stoffet skal åndeliggøres, og ånden skal stofliggøres. Denne hensigt symboliseres med kombinationen af den opadvendte og den nedadvendte trekant, der forenes i den sekstakkede stjerne.

Den sekstakkede stjerne har mange navne. De fleste kalder den ”David-stjernen” eller ”jødestjernen”. Den kaldes også ”Kong Salomons segl”, og derfor tror mange, at symbolet tilhører jødedommen. Symbolet er imidlertid meget ældre, for det er fundet i mange kulturer, der eksisterede længe før kong David. Ifølge åndsvidenskaben stammer symbolet fra Atlantis, hvor det symboliserede den treenige Gud reflekteret ned i sin egen skabelse.

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-10-Erik-Ansvang

 

Tallet seks er sjælens tal, for sjælsprincippet lægges til menneskets fem sanser. Den sekstakkede stjerne repræsenterer dermed menneskets mål. Målet er at genforene ånd og stof. Den alkymiske proces vil dermed være fuldbragt, for det tilsyneladende umulige er gjort muligt: Elementerne (og symbolerne) for ild og vand er forenet. Den opadvendte og den nedadvendte trekant udgør nu en helhed.

Pyramidens er ikke alene et symbol”Gud i stoffet”, men på hele skabelsesprocessen fra begyndelse til slutning. Det hermetiske aksiom siger: ” Som i det indre, således også i det ydre. Som foroven, således også forneden. Som i det store, således også i det små.” De samme principper gælder derfor for mennesket, og set i dette lys er mennesket skabt i Guds billede. Mennesket er oprindeligt et åndeligt eller guddommelig væsen, der cyklisk reinkarnerer i stoffets verden for at gøre erfaringer. Indsigt i naturlovene medfører, at mennesket gradvist frigør sig fra bindingen til livet i de lavere verdener, indtil det engang vender tilbage til udgangspunktet og forenes med sit ophav.

Solkorset eller svastikaet er symbol på denne proces – i det store og i det små!

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-11-Erik-Ansvang

 

 

_________________________________

Link til artikel af Erik Ansvang om den sekstakkede stjerne: DAVIDSSTJERNENS-SYMBOLIK

_________________________________

Artikel-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang
Download-fil: SVASTIKAET - Erik Ansvang


Artikel-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SVASTIKAET