Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN ASTRALE VIRKELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (9 af 20)


Vil man arbejde med højere energier end de fysiske - tankens og kærlige følelsers kraft - kræver det kendskab til det materiale, energierne arbejder igennem.

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (9 af 20)

Er astralplanet ”Himlen”?

 

Den-astrale-virkelighed-10-Leadbeater

Hvor er religionernes "Himmel"?

 

Astralplanet er ikke et sted. Det er ikke en ”Himmel”, der befinder sig langt væk mellem stjernerne. Astralplanet en stoftilstand, der eksisterer her og nu, selv om planet ikke kan ses med de fysiske sanser. Astralt stof omgiver mennesket lige nu, på samme måde som det fysiske stof omgiver det. De fleste kender den naturvidenskabelige teori om at æteren gennemtrænger alle stoffer – selv den hårdeste diamant. På samme måde som æteren gennemtrænger almindeligt fysisk stof, gennemtrænger det astrale stof æteren. Forskerne plejede at tænke på æteren som en homogen substans, men nu indrømmer flere af dem tilsyneladende, at det ikke er tilfældet, for de siger, at alt er opbygget af elektroner. Sandheden er, at æteren er atomar, og at æterens atomer ikke røre hinanden, men flyder i et hav af endnu finere stof, som kaldes astralt stof. Men astralt stof kan også opsplittes, indtil man kommer til det astrale atom, som flyder i et hav af endnu finere stof. Der er ikke tale om forskellige former for stof, men om samme stof i forskellige tilstande.

 

Den-astrale-virkelighed-11-Leadbeater

Nogle magikere har været i stand til at lade et fysisk objekt forsvinde og lade det dukker op et andet sted. Det er i virkeligheden et meget enkelt kunststykke, som kaldes dematerialisering. Man kan gøre en isblok usynlig ved at smelte den, og derefter koge det afsmeltede vand. I form af damp kan vandet tvinges gennem en si eller en porøs substans, og hvis vanddampen fortættes og udsættes for en tilstrækkelig lav temperatur, kan vandet igen kondenseret til en lignende isblok. Hvis det kan ske tilstrækkeligt hurtigt, og overførslen af isblokken sker fra det ene rum til et andet, vil det opleves som mirakuløst. Og det er præcis det samme, der sker i forbindelse med en dematerialisering. Magikeren kan bruge sin trænede vilje til at forvandle objektet til en stoftilstand, der er usynlig for de fysiske sanser, men objektet er stadig substantielt – ligesom dampen er stof, der stammer fra isblokken. Hvis den ene stoftilstand kaldes virkelig, må den anden stoftilstand være lige så virkelig – og hvis den fine og usynlige stoftilstand kaldes uvirkelig, må den faste stoftilstand være nøjagtig lige så uvirkelig.

Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Download-fil: DEN ASTRALE VIRKELIGHED - C.W. Leadbeater


Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN ASTRALE VIRKELIGHED