Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN ASTRALE VIRKELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (17 af 20)


Vil man arbejde med højere energier end de fysiske - tankens og kærlige følelsers kraft - kræver det kendskab til det materiale, energierne arbejder igennem.

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (17 af 20)

Guds forsyn?

 

Den-astrale-virkelighed-21-Leadbeater

 

De mere uvidende blandt de kristne taler ofte om Guds forsyn. Ved at bruge det udtryk, antyder de, at Gud konstant og personligt griber ind i og ændrer virkningen af Guds egne love. Og som regel indebærer det også, at Gud kan påkaldes på den troendes anmodning, og opfordres til at bruge sin magt til at manipulere de love, Han selv har skabt. Teorien indebærer også tanken om, at Gud oprindeligt har planlagt sit univers så dårligt og tankeløst, at systemet har behov for konstante lappeløsninger for at udbedre skaderne og gøre arbejdet tilfredsstillende. Det er bestemt ikke en særlig ophøjet opfattelse af Gud. Og det er naturligvis uendeligt langt fra sandheden og virkeligheden, for et af ​​de mest markante kendetegn ved selv den lille del af den guddommelige verden, som mennesket er i stand til at opfatte, er den fantastiske tilpasningsevne og elasticitet i den måde, Universet fungerer på. Mennesker har ofte meget svært ved at forstå loven om retfærdighed, når det gælder dem selv, selv om de ikke kan andet end indrømme, at i alle naturriger findes der ingen virkning uden en relevant årsag.

 

Den-astrale-virkelighed-22-Leadbeater

 

Man kan se hvor absurd holdningen er ved hjælp af en meget enkelt analogi. Et menneske, der bruger en maskine, forventer at den yder en arbejdsmængde i forhold til den energimængde, den modtager – eksempelvis i form af brændstof. Mennesket kalkulerer med mulighed for et vist tab pga. friktion og pga. den varme, maskinen afgiver, men der forventes stadig at maskinen yder et konkret stykke arbejde, fordi man ved, at der findes en naturlov om bevarelse af energi. Hvis man forestiller sig, at mennesket ikke får et tilstrækkeligt udbytte af maskinens arbejde, skal man så betragte mennesket som meget dumt, hvis det erklærer, at loven om ​​bevarelsen af ​​energi var en kæmpe illusion og en fejltagelse? Hvis man antager, at ejeren af maskinen faktisk er så uvidende, vil de fleste fortælle ejeren, at der er foretaget mange andre forsøg med maskiner, og at loven om ​​bevarelsen af ​​energi allerede er fastslået som et naturvidenskabeligt faktum. En intelligent ingeniør vil aldrig tvivle et øjeblik på den universelle lov. Ingeniøren ville straks undersøge sin maskine for at finde den fejl, der er årsag til energitabet. Men et menneske, der ellers er sikker på naturlovenes ukrænkelighed, begynder måske at brokke sig over livets uretfærdighed, hvis det kommer ud for en eller anden lidelse eller sorg – men analogien i menneskets tankegang i forhold til maskinen viser, at den eneste fornuftige konklusion vil være, at fordi loven om årsag og virkning eller retfærdighedens lov er perfekt i sin funktion, er der utvivlsomt noget galt med menneskets egne tanker og handlinger i fortiden, som er årsag til den lidelse eller sorg, der nu viser sig i det aktuelle liv.

Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Download-fil: DEN ASTRALE VIRKELIGHED - C.W. Leadbeater


Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN ASTRALE VIRKELIGHED