Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN ASTRALE VIRKELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (19 af 20)


Vil man arbejde med højere energier end de fysiske - tankens og kærlige følelsers kraft - kræver det kendskab til det materiale, energierne arbejder igennem.

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (19 af 20)

Farer og faldgruber

 

Den-astrale-virkelighed-25-Leadbeater

 

Der er ingen grund til hverken at benægte eller minimere de mulige farer på astralplanet. Et menneske kan misbruge sin magt på et hvilken som helst plan, og et menneske kan også blive snydt på et hvilken som helst plan, og derfor skal man være opmærksom på alle planer. I bogen Stilhedens Stemme kan man læse: ”Hvis du vil befri dig fra de karmiske lænker, skal du ikke søge din guru i disse maya-regioner”. Forsigtighed er lige så presserende i nutiden, som det sandsynligvis har været på Aryasanghas tid. I de vestlige lande er der masser af mennesker, der accepterer afdøde mennesker som deres vejledere. De kommunikerer som en slags private ”ærkeengle” – dvs. som sendebud, der er udvalgt af Gud med den særlige opgave at undervise ham eller hende. Indiske studerende har ikke behov for at blive advaret imod sådan en fejltagelse.

Den-astrale-virkelighed-26-LeadbeaterI Stilhedens Stemme får man at vide, at man skal finde sin lærer på mentalplanet. Lærerens instruktioner skal appellere til intellektet og ikke kun til følelserne. Man skal huske, at en af ​​de helt store indiske lærere, Siddhartha Gautama (billedet th.), som normalt kaldes Buddha, specifikt instruerede sine tilhængere til aldrig at acceptere undervisning, der stammede fra en formodet åndelig inspirationskilde – eksempelvis fra en deva. Det han mente var, at de ikke skulle acceptere kilden, bare fordi inspirationen kom på den måde, men at de skulle bedømme inspirationen ligesom alle andre former for undervisning – på kvaliteten – og på grundlag af egen viden, skelneevne og sund fornuft. Det er indlysende, at et menneske ikke er alvidende, bare fordi det tilfældigvis er afgået ved døden. Det er sandt, at den afdøde har forøgede muligheder, men det betyder ikke, at den afdøde er i stand til hverken at bruge dem eller forstå dem. Hvis man skal modtage udsagn fra en afdød, skal man gøre det med præcis de samme forbehold, som hvis man fik vejledningen før mennesket afgik ved døden.

Hvis man beslutter sig for at teste alt ved at bruge skelneevnen og den sunde fornuft, skal man være helt sikker på, at man forstår den astrale verden. I samme bog – Stilhedens Stemme – omtales ”Lærdommens Hal” på astralplanet, og det viser, at der findes meget vigtige oplysninger, som den studerende kan erhverve, forudsat at der handles med omtanke. Hvis man holder tankesindet stabilt og forståelsen klar, og hvis man tester alt med omhu, når det modtages, vil man aldrig blive lokket væk fra ​​målet, hver gang der opstår en af de mange fristelser, som astralplanet rummer.

Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Download-fil: DEN ASTRALE VIRKELIGHED - C.W. Leadbeater


Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN ASTRALE VIRKELIGHED