Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

REINKARNATION OG KARMA - 1:2 - 03
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Reinkarnation-og-karma-Intro-til-den-esoteriske-lære-3

REINKARNATION OG KARMA - 1:2 - 03 (3 af 8)


Reinkarnations- og karmaloven er udtryk for universelle love. Alt i Universet har en begyndelse, en opvækst, et højdepunkt, forfald, død - og en gentagelse.

REINKARNATION OG KARMA - 1:2 - 03 (3 af 8)

Reinkarnationsloven

− den cykliske lov

 

Der er derfor god grund til at foretage et nærmere studie af de to fundamentale love − reinkarnations- og karmaloven. Indledningsvis er det nødvendigt at behandle lovene hver for sig, men det vil senere blive indlysende, at de to love er to sider af samme sag. De kan ikke adskilles − de er hinandens forudsætning.

Hovedprincippet i reinkarnationsloven er, at alle mennesker genfødes i nye legemer for at kunne fortsætte deres udvikling. Det er logisk, at intet menneske i ét liv kan nå at blive "fuldkommen som vor Fader i Himlen", som er menneskets mål ifølge Bibelen. Man kan bare tænke på de mange mennesker, der dør vuggedøden eller omkommer i en tidlig alder i krig, trafikulykker, naturkatastrofer osv.

Livets pulsslag

En anerkendt esoteriker har engang sagt: "Hvad du ikke når i det ene liv, får du chancen for at nå i et efterfølgende liv". Man har i den åndsvidenskabelige litteratur kaldt denne naturlov for "loven om stadig fornyelse" den periodiske lov eller den cykliske lov. Loven kommer til udtryk som en proces, der får alt levende til at udvikle sig ved hjælp af gentagne kredsløb. Man kender det fra årstidernes kredsløb, døgnets kredsløb, søvn- og vågentilstand, planeternes og Solens permanente kredsløbsbevægelse osv.

 

Reinkarnation-og-karma-I-04-Hardy-Bennis-Åndsvidenskab

 

Alt pulserer og vekselvirker mellem udvidelse og sammentrækning – mellem aktivitet og hvile. Alt fødes, vokser, modnes, dør og genopstår i nye skikkelser. Dette er selve "livets pulsslag".

Kroppen død − bevidstheden lever

Det er vigtigt at huske, at det er bevidstheden, der overlever den fysiske død. Bevidstheden er totalsummen af menneskets tanker, følelser og vilje. Det, der dør, er den fysiske krop. Stoffet gives tilbage til naturen og indgår i det store kredsløb eller naturens genbrug.

Man kan stille spørgsmålet: Hvor meget vejer og måler kærlighed, længsler, begær, jalousi og håb? Svaret er "INTET"! Det samme gælder tanker og idéer. De måler og vejer INTET, og alligevel er det dem, der styrer og dominerer livet og handlingerne, og det er dem, der giver en oplevelse af "jeg-bevidsthed".

Det er derfor vigtigt at slå fast: BEVIDSTHEDEN ER UDØDELIG − og den kan fungere uden en fysisk krop. Hvordan den fungerer efter døden, beskrives i et senere afsnit under menneskets finere legemer, de syv bevidsthedsplaner og livet efter døden.

Den vestlige civilisation er så gennemsyret af kropsbevidsthed, at det fuldstændigt skygger for den åndsvidenskabelige kendsgerning, at:

 

"MENNESKET ER IKKE DEN FYSISKE KROP".

Artikel-Reinkarnation-og-karma-I-Hardy-Bennis-Åndsvidenskab
Download-fil: REINKARNATION & KARMA 03 - 1:2 - Hardy Bennis


Artikel-Reinkarnation-og-karma-I-Hardy-Bennis-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: REINKARNATION & KARMA 03 - 1:2