Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HELENA PETROVNA BLAVATSKY
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Helene-Petrovna-Blavatsky-Tænker-og-pioner

HELENA PETROVNA BLAVATSKY (7 af 13)


H.P. Blavatsky og Henry Olcott blev enige om at stifte en forening, der skulle forklare metafysiske fænomener. Det blev begyndelsen på åndsvidenskaben.

HELENA PETROVNA BLAVATSKY (7 af 13)

Henry Steel Olcott

 

Helena-Petrovna-Blavatsky-11-tænker-og-pioner

 

1873: Henry Steel Olcott i USA

I 1873 opfordrede mestrene hende til at rejse til USA, for de havde planer om, at hun skulle mødes med en amerikansk sagfører ved navn Henry Steel Olcott. Han skulle være hendes fremtidige medarbejder.

De mødtes ganske rigtigt, og det skete i et spiritistisk center ved navn Eddy-farmen. Her var H.P. Blavatsky ofte til stede og – til skræk og rædsler for de tilstedeværende – greb hun ind i fænomenerne og lavede om på dem, så hverken tilskuerne eller de mediale mennesker forstod, hvad der foregik. Hun demonstrerede med andre ord, at hun havde evner, der lå langt over, hvad spiritistiske medier normalt præsterer. Hun blev derfor genstand for stor opmærksomhed, og derfor var det ikke vanskeligt for hende at skabe interesse for hendes mission.

Det var netop Henry Steel Olcotts nysgerrighed over for disse fænomener, der lokkede ham hen til dette sted, og derfor mødte de hinanden. De blev omgående gode venner, og han blev dybt fascineret af hendes meget særprægede personlighed.

1875: Det Teosofiske Samfund stiftes

Den 17. november 1875 blev de enige om at stifte en forening, der skulle beskæftige sig med disse mystiske fænomener, og de kaldte foreningen for Det Teosofiske Samfund. Det blev stiftet i New York af Henry Steel Olcott og H.P. Blavatsky sammen med en række andre interesserede, der var kommet ind i kredsen, og som var fascineret af de mange mystiske ting, der altid skete omkring H.P. Blavatsky.

Henry Steel Olcott var en kapacitet på det organisatoriske og økonomiske område. Han havde strategiske erfaringer fra borgerkrigen, og derfor fik han ansvaret for organisationens ydre rammer. Det gav H.P. Blavatsky frihed og energi til at koncentrere sig om at være “skrivende sekretær” for mestrene – altså den, der skulle modtage de indre budskaber og nedskrive den esoteriske lære.

Artikel-Helena-Petrovna-Blavatsky-Åndsvidenskabelig-pioner
Download-fil: HELENA PETROVNA BLAVATSKY - tænker og pioner - Erik Ansvang


Artikel-Helena-Petrovna-Blavatsky-Åndsvidenskabelig-pioner
Læsefil med vendbare sider: HELENA PETROVNA BLAVATSKY - tænker og pioner