Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALICE ANN BAILEY
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alice-Ann-Bailey-pioner-Erik-Ansvang

ALICE ANN BAILEY (1 af 9)


I åndsvidenskaben er der en markant skikkelse - Alice A. Bailey. Hun var kanal for den tibetanske mester Djwhal Khul, og fra ham modog hun 12.000 sider avanceret esoterisk materiale.

ALICE ANN BAILEY (1 af 9)

ALICE ANN BAILEY

TÆNKER OG PIONER

(1880-1949)

 

Af Erik Ansvang

 

Alice-A-Bailey-Åndsvidenskabelig-pioner

Du kan frit downloade "ALICE ANN BAILEY" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ALICE ANN BAILEY

TÆNKER OG PIONER

 

 Alice-Ann-Bailey-01-åndsvidenskabelig-tænker-og-pioner

 

Inden for åndsvidenskaben er der et menneske, som mere end nogen anden har markeret sig og præget åndsvidenskaben. Det er den engelske kvinde Alice Ann Bailey.

For at forstå begivenhederne omkring Alice A. Bailey, er det nødvendigt at tage et åndsvidenskabeligt forhold med i overvejelserne, nemlig at der her på planeten er en "indre verdensstyrelse" – et mesterhierarki af oplyste og ophøjede skikkelser. Dette hierarki består af indviede mestre − det vil sige mennesker med en højt åndelig udvikling. Det er mennesker, der har opnået deres høje udviklingstrin i evolutionen her på planeten. De har frigjort sig fra reinkarnation og befinder sig nu i et overmenneskeligt rige – det femte naturrige.

Den indre verdensstyrelse griber ikke direkte ind i de fysiske forhold på planeten, men inspirerer kulturens og civilisationernes forkæmpere ved at udsende store strømninger af tanker, ideer og inspiration. Hvorfor og hvordan er det ikke muligt at komme ind på her, men som udgangspunkt må det accepteres, at denne indre verdensstyrelse findes. Ikke nødvendigvis som et faktum, men som en arbejdshypotese.

De hierarkiske impulser

Mesterhierarkiet forankrer forskellige impulser i menneskehedens bevidsthed, længe før ideerne kommer til udtryk i det fysiske liv. I denne materialistiske tidsalder opfattes projekter sædvanligvis som fiaskoer, hvis der ikke omgående skabes resultater, der kan ses og måles, men det gælder ikke i åndeligt arbejde.

Hvis mesterhierarkiet ønsker at forankre nye åndelige begreber i menneskehedens bevidsthed, kræver det omhyggelig planlægning, vedholdende indsats og samarbejde med et fysisk inkarneret menneske, der er i stand til at modtage og udtrykke ideen. Det kræver en accepteret discipel. Sådan et menneske bliver frontløber for menneskehedens åndelige fremskridt.

 

Alice-Ann-Bailey-02-åndsvidenskabelig-tænker-og-pioner

H.P. Blavatsky

 

Først H.P. Blavatsky

En sådan frontløber var H.P. Blavatsky, og set fra et åndeligt synspunkt blev hendes liv en vellykket forankring af åndsvidenskabelig filosofi i den vestlige verden. Men mange, der reagerede på hendes impuls, fordrejede begreberne, og det resulterede i sekteriske aktiviteter og en uheldig emotionel idoldyrkelse af mestrene. Den tibetanske mester Djwhal Khul brugte H.P. Blavatsky som redskab eller "sekretær" til at nedskrive den esoteriske lære, og dette arbejde kaldte han første fase i det hierarkiske projekt med at bringe åndsvidenskaben tilbage til den vestlige verden.

 

Alice-Ann-Bailey-03-åndsvidenskabelig-tænker-og-pioner 

Alice Ann Bailey

 

Derefter Alice Ann Bailey

Anden fase af dette projekt var ifølge ham selv samarbejdet med Alice A. Bailey, og hans esoteriske lære er udgivet i bogform i hendes navn. Alice A. Bailey var derfor også en åndelig pionér eller frontløber. Hun fastholdt altid, at hendes åndelige status og hendes relation til Hierarkiets arbejde, var en privat sag. Hun var imidlertid, hvad man i åndsvidenskaben kalder en "accepteret discipel". I virkeligheden havde hun bevidst forbindelse med sin egen mester Koot Hoomi.

Artikel-Alice-A-Bailey-Åndsvidenskabelig-pioner
Download-fil: ALICE ANN BAILEY - tænker og pioner - Erik Ansvang


Artikel-Alice-A-Bailey-Åndsvidenskabelig-pioner
Læsefil med vendbare sider: ALICE ANN BAILEY - tænker og pioner