Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ANNIE BESANT
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Annie-Besant-pioner-Hardy-Bennis

ANNIE BESANT (1 af 6)


Den teosofiske pioner Annie Besant var uden tvivl en af de største kvindeskikkelser i nyere tid. Hun er mindet med film, biografier, og i Indien og på Sri Lanka er statuer rejst til ære for hende.

ANNIE BESANT (1 af 6)

ANNIE BESANT

TÆNKER OG PIONER

(1847-1933)

 

Af Hardy Bennis 

 

Annie-Besant-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom

Du kan frit downloade "ANNIE BESANT" af Hardy Bennis. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

  

 

ANNIE BESANT

TÆNKER OG PIONER

 

Annie-Besant-01-en-esoterisk-tænker-og-pioner 

 

Navnet Annie Besant siger ikke nutidens mennesker ret meget, men går man tilbage til slutningen af det 18. århundrede, finder man utallige beretninger og senere hen utallige biografier om hende. Annie Besant var uden tvivl en af tidens mest bemærkelsesværdige kvindeskikkelser.

1847: Annie Besant fødes i London

Annie Besant blev født den 1. oktober 1847 i London. Hendes far, der var læge, døde da hun var 5 år gammel. Økonomisk var hendes mor ikke i stand til at tage sig af hendes opdragelse, og hun overtalte sin ven Ellen Marryat, der levede i Dorset, til at tage ansvar for hendes opdragelse.

1866: Gifter sig med Frank Besant

I 1866 mødte den unge Annie pastor Frank Besant, og som 19-årig giftede hun sig med ham. Det skete den 21. december 1867. De fik to børn − Digby og Mabel. Men Annie Besant var dybt ulykkelig, fordi hendes uafhængige sind konstant blev konfronteret med hendes mands ortodokse religiøse overbevisning.

1873: Skilsmisse

Hun satte spørgsmålstegn ved kristendommen på den ene side, og på den anden side ved den fattigdom og ufrihed hun mødte i Londons slumkvarterer. Hun blev skilt i 1873, og ved skilsmissen delte de børnene. Hun fik datteren Mabel, mens hendes mand fik sønnen Digby. Hun sluttede sig herefter til tidens fremtrædende personligheder, som ønskede reformer på en lang række områder i datidens England.

Artikel-Annie-Besant-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom
Download-fil: ANNIE BESANT - tænker og pioner - Hardy Bennis


Artikel-Annie-Besant-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: ANNIE BESANT - tænker og pioner