Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HELENA PETROVNA BLAVATSKY
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Helene-Petrovna-Blavatsky-Tænker-og-pioner

HELENA PETROVNA BLAVATSKY (4 af 13)


H.P. Blavatsky og Henry Olcott blev enige om at stifte en forening, der skulle forklare metafysiske fænomener. Det blev begyndelsen på åndsvidenskaben.

HELENA PETROVNA BLAVATSKY (4 af 13)

H.P. Blavatsky

 

Helena-Petrovna-Blavatsky-07-tænker-og-pioner

 

Det var en vanskelig opgave at finde en egnet kanal. De “skuede” ud over verden, og valget faldt på en russisk kvinde Helena Petrovna Blavatsky … eller HPB, som hun senere blev kaldt. Både H.P. Blavatsky selv og den indre verdensstyrelse vidste, at hun langtfra var fuldkommen, men hun var den bedste kanal på det tidspunkt. Der er derfor god grund til at se nærmere på Helena Petrovna Blavatsky og – så kort som det er muligt – give et indtryk af denne meget særprægede personlighed.

1831: Fødes 12. august i Sydrusland

Helena Petrovna Blavatsky er født den 12. august 1831 (30.–31. juli efter den russiske kalender) i Sydrusland – nærmere bestemt i Ekaterinoslav i det nuværende Ukraine. Hun er af russisk adelsslægt. Faderen − Peter von Hahn − var kaptajn i hæren, og i kraft af dette arbejde rejste han meget, og det medførte meget omskiftelige forhold under Helenas opvækst. Moderen − Helena Andreyevna Dolgurokov − døde 27 år gammel. Dengang var H.P. Blavatsky kun 11 år.

Genstridig og oprørsk

Som barn var H.P. Blavatsky højt begavet. Men hun var også rastløs og utrolig genstridig, temperamentsfuld og oprørsk af natur. Hun var altid imod alting. Hun modarbejdede alle konventioner, gjorde hele tiden det uventede, og hun var forfærdelig vanskelig at holde styr på. Desuden havde hun en brændende nysgerrighed efter alt mystisk. Samtidig var hun usædvanlig sensitiv, og hun havde medfødte psykiske evner.

Metafysiske evner

Det var altid spændende og interessant at være i hendes selskab, for hendes medfødte metafysiske evner var meget specielle. Hun talte med fugle og dyr, og hun påstod, at hun kunne se og kommunikere med usynlige væsener, afdøde mennesker og usynlige verdener og deres beboere … og mange andre usædvanlige ting. Hun var ofte overladt til sig selv, og hun kunne sidde i timevis i en krog og hviske med usynlige væsener. Hun var altid – lige fra barndommen – omgivet af de mærkeligste fænomener: Bankelyde, møbler, der bevægede sig, forudsigelser, mærkelige hændelser og gådefulde fænomener.

Artikel-Helena-Petrovna-Blavatsky-Åndsvidenskabelig-pioner
Download-fil: HELENA PETROVNA BLAVATSKY - tænker og pioner - Erik Ansvang


Artikel-Helena-Petrovna-Blavatsky-Åndsvidenskabelig-pioner
Læsefil med vendbare sider: HELENA PETROVNA BLAVATSKY - tænker og pioner