Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HELENA PETROVNA BLAVATSKY
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Helene-Petrovna-Blavatsky-Tænker-og-pioner

HELENA PETROVNA BLAVATSKY (12 af 13)


H.P. Blavatsky og Henry Olcott blev enige om at stifte en forening, der skulle forklare metafysiske fænomener. Det blev begyndelsen på åndsvidenskaben.

HELENA PETROVNA BLAVATSKY (12 af 13)

Forgreninger af

Det Teosofisk Samfund

 

Mange ledere og fortolkere

Der har været mange andre forfattere og fortolkere i tidens løb. Det Teosofiske Samfunds forfattere og bidragydere til forskningen har været stor og bred. Det har medført, at man har fået en både bred og sammenhængende fremstilling af åndsvidenskaben. Der er i dag mange måder at præsentere læren på, og mange mennesker har deres egen måde at fortolke den på. Mange af disse fortolkninger har netop været forgreninger af den teosofiske bevægelse dengang. Her fortjener nogle få af dem at blive nævnt.

 

Helena-Petrovna-Blavatsky-24-tænker-og-pioner

 

Jiddu Krishnamurti

Jiddu Krishnamurtis arbejde har været udbredt i Europa og USA. Han blev i sin barndom “fundet” eller “opdaget” af Annie Besant og C.W. Leadbeater i Adyar. I 1909 så de ham en dag på stranden, og de bemærkede den fantastiske finhed og renhed i hans aura. De adopterede ham simpelthen. De aftalte det med forældrene, og fik en fuld legitim adoption. Krishnamurti voksede op i Adyar i det teosofiske hovedkvarter, og han blev opdraget af C.W. Leadbeater og Annie Besant – først og fremmest af C.W. Leadbeater.

Krishnamurti var udset til en meget speciel opgave på et senere tidspunkt. Dette emne falder imidlertid uden for denne præsentation af H.P. Blavatsky, men det centrale er, at denne opgave af forskellige grunde blev opgivet. Da han følte − og desuden fik at vide af Annie Besant − at hans specielle opgave var udsat, besluttede han at formulere sin egen opfattelse af læren. Det resulterede i, at Krishnamurti i 1929 trådte ud af Det Teosofiske Samfund, og dannede sin egen skole. Hovedbudskabet var, at ingen kan gå udviklingsvejen for andre. Man må gå den selv.

Artikel-Helena-Petrovna-Blavatsky-Åndsvidenskabelig-pioner
Download-fil: HELENA PETROVNA BLAVATSKY - tænker og pioner - Erik Ansvang


Artikel-Helena-Petrovna-Blavatsky-Åndsvidenskabelig-pioner
Læsefil med vendbare sider: HELENA PETROVNA BLAVATSKY - tænker og pioner