Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE (12 af 14)


Hvis man aktiverer de højere psykiske evner, går udviklingen fremad, men det er til gengæld et tilbageskridt at genopvække den lavere clairvoyance.

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE (12 af 14)

Hjernegymnastik

 

Lavere-&-Højere-Clairvoyance-12-Irving-Cooper

 

Det betyder, at når man træner tænkeevnen, udvikler man samtidig hjernen. Under træningen udnytter esoterikeren, at en handling, der gentages igen og igen, til sidst bliver en vane. En tanke, som hele tiden gentages i bevidstheden, bliver til sidst en karakteregenskab. Denne lov kaldes "gentagelsens lov", og det er en metode til at forædle det fysiske legeme, højne følelserne og styre tankerne.

Det fysiske legeme er i høj grad et vanedyr. Det har vænnet sig til en bestemt slags mad, til et bestemt antal måltider daglig, til lidt eller meget motion osv. Det menneske, som ønsker åndelig udvikling, må foretage en kritisk gennemgang af alle sine vaner og trin for trin udrydde alle de uønskede og skadelige vaner. Først kan man sørge for at spise ren og sund kost, og det vil bl.a. sige, at man bliver vegetar og aldrig drikker nogen form for alkohol. Det samme gælder naturligvis andre skadelige nydelsesmidler som f.eks. tobak. Der siges meget for og imod kødspisning − bl.a. set fra et etisk synspunkt − og esoterisk set viser århundreders erfaring, at et fysisk legeme, som ernæres med kød, ikke er i stand til at klare det pres, som en åndelig udvikling medfører. Alt for mange har forsøgt det, og det mislykkes for alt for mange, fordi kroppen ikke kunne klare den forøgede spænding, da den højere bevidstheds energi begyndte at strømme ind i hjernen.

Karakterforvandling

Når følelserne skal forædles, er uselviskhed det vigtigste man kan arbejde på at udvikle i sin natur. Det er sandt, når man siger, at egoisme er roden til alt ondt. Og hvis man betragter livet omkring sig, er det indlysende, at egoisme er årsag til lidelser, grusomheder, grådighed og begær. Ingen kan sige sig fri for at være mere eller mindre egoistisk, og den bedste måde at slippe af med denne karaktersvaghed, er ikke at undskylde og beklage den, men ved at handle uselvisk og hjælpe andre, for så får man ikke tid til at tænke så meget på sig selv. Men uselviskhed er ikke det eneste karaktertræk, man skal forsøge at integrere i sin natur. Det samme gælder venlighed, tålmodighed, udholdenhed, mod og loyalitet − og desuden skal en esoteriker udvikle en stærk vilje. Når der arbejdes på udviklingen af disse idealer, vil karakteren lidt efter lidt blive omformet, og samtidig vil intuitionen begynde at vise sig.

Artikel-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper
Download-fil: LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE - Irving S. Cooper


Artikel-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper
Læsefil med vendbare sider: LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE