Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE (5 af 14)


Hvis man aktiverer de højere psykiske evner, går udviklingen fremad, men det er til gengæld et tilbageskridt at genopvække den lavere clairvoyance.

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE (5 af 14)

Spiritisterne

 

Lavere-&-Højere-Clairvoyance-05-Irving-Cooper

 

I åndsvidenskaben advares der mod mediumistiske aktiviteter. Årsagen er, at forholdene er helt anderledes end i fortiden. I nutiden stilles der ikke specielle krav til et mediet om en ren og disciplineret livsførelse og en ophøjet moralsk karakter. Der er ingen krav om kun at indtage ren og sund vegetarisk kost og undgå alkohol og andre rusgifte. Derfor skabes der så uheldige magnetiske forhold i mediets legemer, at det er umuligt for et højt udviklet og sensitivt menneske på de indre planer at benytte mediet som redskab. Desuden er mediet selv i fare for at få sit helbred ødelagt. Årsagen er, at et legeme, der består af relativt groft og urent stof, ikke kan holde til det store pres, der kræves til mediumistiske aktiviteter. Det er en af forklaringerne på, at mange medier ender som nervevrag. Desuden er mange af de meddelelser, der modtages via dem, ligegyldige og værdiløse.

Mesteren Koot Hoomi skriver i et af sine breve til A. P. Sinnett:

 

"Spiritisterne vil aldrig finde pålidelige og troværdige medier, så længe medierne og deres "kreds" fylder sig med kød og blod fra dyr og med de millioner af mikrober, der findes i gærede drikke".

 

På trods af disse svagheder og den risiko, som både medierne og deltagerne i seancerne løber under de nuværende uheldige forhold − især når det drejer sig om offentlige seancer − må man retfærdigvis indrømme, at de resultater, som kvalificerede og videnskabeligt arbejdende psykiske forske­re har opnået, har givet uigendrivelige beviser for, at der er en verden "bag" eller "over" den fysiske. De har måske mere end andre været årsag til, at materialismen begynder at krakelere.

Der findes ikke noget, der er overnaturligt

Psykisme er ikke noget overnaturligt, for der findes ikke noget, der er over naturen. Psykisme vil sige, at der åbnes nye kanaler mellem hjernen og en mere omfattende bevidsthed i mennesket. Al mental aktivitet stammer fra en dybereliggende instans i mennesket. Derfor kan man sige, at enhver tanke og følelse, der ikke stammer fra et andet menneske, er en psykisk meddelelse fra de indre legemer eller måske endda fra menneskets egen højere bevidsthed, som er langt mere omfattende end det, man normalt kal­der bevidsthed. På grund af den fysiske hjernes begrænsninger udgør dagsbevidstheden kun en meget lille del af menneskets bevidsthed. Når menneskets bevidsthed fungerer på det højere mentalplan i den usynlige verden, skabes der abstrakte tanker og idéer. Når bevidstheden fungerer på det lavere mentalplan, skabes der konkrete og logiske tanker. Når den fungerer på astralplanet, opstår der følelser og begær. Og når den arbejder i fysisk stof, fungere den som det, man kalder kroppens automatiske bevidsthed, der ofte er udtryk for vaner.

Artikel-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper
Download-fil: LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE - Irving S. Cooper


Artikel-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper
Læsefil med vendbare sider: LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE