Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE (10 af 14)


Hvis man aktiverer de højere psykiske evner, går udviklingen fremad, men det er til gengæld et tilbageskridt at genopvække den lavere clairvoyance.

LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE (10 af 14)

Fremskridt eller tilbageskridt?

 

Hvis man aktiverer de højere psykiske evner, går udviklingen fremad, men det er til gengæld et tilbageskridt at genopvække den lavere clairvoyance. Og desværre går de fleste af de metoder til psykisk træning, der tilbydes og er populære i Vesten, netop ud på at genopvække den lavere clairvoyance. Teknikkerne er hentet fra det indiske hatha-yoga system, der måske stammer helt tilbage fra Atlantis, for draviderne[1], det folk, som arierne[2] besejrede, da de indvandrede Indien, var af atlantisk afstamning. Teknikkerne er overleveret fra slægt til slægt, og de er bevaret helt til nutiden, men før i tiden fik en elev altid personlig undervisning af en kyn­dig lærer. Eleven boede hos læreren, og læreren holdt øje med elevens udvikling og sørgede for, at der ikke skete nogen skade. Men disse forholdsregler kendes ikke i Vesten, hvor mange mener, at det er nok at gå ind i en boghandel og købe en bog om emnet, og derefter gå hjem, læse den og følge dens teknikker.

 

Lavere-&-Højere-Clairvoyance-10-Irving-Cooper

 

Det er ikke underligt, at det ofte går galt. Mange af øvelserne − eksempelvis de fleste af åndedrætsøvelserne − er absolut ikke ufarlige. Desuden er der forskel på den fysiske arv i Østen og Vesten. I mange generationer har de højst udviklede blandt hinduerne aldrig rørt hverken kød, alkohol eller andre rusgifte. Derfor kan de uden risiko gå i gang med øvelser, som er farlige for en vesterlænding, der har et fysisk legeme, der er forgrovet og forurenet af disse stoffer. Det er noget, som de fleste vesterlændinge ikke skæn­ker en tanke, og derfor er mange i Vesten endt som nervevrag eller har fået alvorlige psykiske problemer. Under alle omstændigheder er de evner, man eventuelt har held til at udvikle, alligevel noget, der forsvinder i næste inkarnation. Årsagen er, at træningen ikke skaber kontakt til noget højere end det fysiske legeme, og derfor kan evnerne ikke overføres til kommende inkarnationer. Men det kan den højere clairvoyance, fordi den er et naturligt resultat af udviklingen af menneskets åndelige evner.

Bedre eller ringere menneske?

Alle de teknikker, der benyttes til at opbygge eller stimulere den lavere clairvoyance, går ud på at gøre det fysiske legeme modtageligt for den indre verdens vibrationer ved hjælp af fysiske øvelser. Men som beskrevet, er øvelserne ofte farlige og resultaterne sørgelige. Det værste er imidlertid, at selvom det lykkes for et menneske at blive mere eller mindre psykisk, har det ikke en forædlende virkning på karakteren. Man bliver ikke et bedre menneske, end man var før. Og det kan endda gå så galt, at man bliver et ringere menneske, fordi man ikke er i stand til at modstå de fristelser, man kommer ud for som psykisk menneske.

Ægte esoterikere forsøger aldrig at skyde genvej i udviklingen, og de er ikke ude efter midlertidige resultater. Fra de åndsvidenskabelige studier har de kendskab til deres iboende guddommelighed, og de kender menneskehedens opgave, udvikling og mål. De ved, at for at nå dette mål skal der udvikles etisk og moralsk styrke, et forædlet følelsesliv, en skarp intelligens og ren åndelighed. Det menneske, der uselvisk arbejder på at udfolde disse egenskaber, er godt på vej mod det udviklingstrin, hvor de højere clairvoyante evner begynder at vise sig.

 

_________________________________

[1] Draviderne, som på sanskrit kaldes "Dravida", er navnet på en folkestamme, der er udbredt over det meste af det sydlige Indien.

[2] Arier eller "Ary" er sanskrit og betyder "den ædle". "Ary" er navnet på den ariske race eller den 5. rodrace (nutidens menneskehed), hvis første underrace er hinduerne.

_________________________________

Artikel-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper
Download-fil: LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE - Irving S. Cooper


Artikel-Lavere-&-Højere-Clairvoyance-Irving-S-Cooper
Læsefil med vendbare sider: LAVERE & HØJERE CLAIRVOYANCE