Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (10 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (10 af 25)

Subjektive og objektive handlinger

 

Meditationsarbejdet er baseret på virkelige, dynamiske og effektive handlinger, der som regel ikke kan iagttages. Arbejdet kan udføres, uanset hvor man befinder sig − endda i en seng på hospitalet. Og der er mange andre aspekter af denne form for effektiv indsats.

Et af aspekterne har relation til lidelsens mystiske og åndelige værdi. Mange føler, at de er så fysisk begrænset, at deres liv er formålsløst, men hvis man i lange perioder kan acceptere og leve med lidelse og smerte, så er lidelse ikke kun en subtil men også en reel og åndelig form for handling. Her er transmutation af meget høj karat involveret, for lidelsen skaber ikke kun forandringer i det enkelte menneske. Lidelsen giver samtidig en voksende forståelse og en evne til at påtage sig en større del af lidelserne i verden. De mennesker, der er hæmmet af dårligt helbred, skal derfor ikke lade blændværket "formålsløs" dominere deres tanker. De har subjektive muligheder, der ikke er åbne for mennesker, der lever et mere aktivt og tilsyneladende indholdsrigt liv.[1]

Utilstrækkelighed. Mindreværdskompleks

Følelsen af utilstrækkelighed er en anden almindelig årsag til depression. Det er et blændværk, der hæmmer utroligt mange, og man skal huske på "sneboldeffekten" i alle disse blændværk. Hvis man føler, at man er utilstrækkelig, og undgår man at gøre noget ved det. Man føler, at livet leves forgæves. Det skaber håbløshed, der medfører endnu dybere depression.

Manglende tro på sig selv skabes ofte af tendensen til at sammenligne sig selv med andre, men det er tåbeligt. Ingen kan være som andre, og have deres egenskaber, evner og kvaliteter, og ingen agerer på nøjagtig samme måde som andre. Derfor kan man aldrig måle sine egne resultater med det, andre er i stand til. Mennesker, der ikke er så gode i nogle retninger, har egenskaber, som andre mangler. Og alle uden undtagelse har begrænsninger. Det er nødvendigt, at acceptere sig selv og sine evner − eller manglende evner. Det er ligegyldigt, hvis man nogle gange står i "skyggen" af andre. Hvis man bruger sine evner og potentialer, så godt man kan, er resultaterne ligeså store for en selv, som andres resultater er for dem.

 

 

_________________________________

[1] Et dybere studie af dette emne findes i Pain and its Transforming Power af Nancy Magor, Sundial House Publications, Tunbridge Wells, England. Kan rekvireres hos Meditation Groups, Inc. P.O.Box 566 Ojai, CA 93023, USA.

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6