Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (11 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (11 af 25)

Fejlangst

 

En mindreværdsfølelse kan blive et kompleks, der virker hæmmende og nedbrydende på enhver måde. Frygt for at begå fejl er en af hovedårsagerne. Mennesker, der har dette blændværk, skal øve sig i at lade være med at spekulere så meget på egne resultater. I stedet skal de udføre opgaverne så godt de kan og forsøge at skabe følelsesmæssig distance til de resultater, de ser i omgivelserne. Man skal ikke være bange for at begå fejl. Fejl giver erfaring. Man lærer af sine fejl. Desuden styrker det til den fremtidige indsats.

Man kan også være mindre selviagttagende. Mange har tendens til at se alt for kritisk på sig selv. Det gør det endnu mere vanskeligt, og blændværkets negative virkninger øges. Det er nok ikke nødvendigt at gøre opmærksom på værdien i teknikkerne til disidentifikation, rigtige proportioner og forædling af modsætningen.

Frustration

Frustration er et negativt blændværk, der undergraver initiativet hos mange mennesker og forhindrer dem i at leve et godt liv. Men deres selvopfattelse er ofte anderledes. Mennesker, der føler sig frustreret, har evner og egenskaber, som efter deres egen mening ikke bliver forstået, værdsat og anvendt.

Mange fagområder er i dag blevet mekaniske i produktionsleddet. Det teknologiske samfunds bureaukratiske arbejdsgange skaber en næsten klaustrofobisk frustration hos mennesker med kreative evner og initiativ. Alle har behov for at udtrykke sine egenskaber, men evnerne skal desuden kunne forædles og give en følelse af, at man lever et nyttigt liv, og at man udvikler sig.

Samtidig er det nødvendigt at erkende, at alle ikke kan have samme vilkår. Alle skal tilpasse sig forskellige livsmønstre, og det kræver altid en vis tolerance. Her vil en objektiv holdning være en hjælp til at fjerne potentielle konflikter ­­­­­– uanset om de begrænsninger, der frustrerer, er personlige eller skabes af vilkårene i samfundet. Man skal betragte dem som midlertidige begrænsninger, som bearbejdes i den aktuelle situation. Og hvis det er muligt, skal man forsøge at finde andre måder, som gør det muligt at give udtryk for de evner, man har.

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6