Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (8 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (8 af 25)

Kollektiv depression og angst

 

En sjælden erkendt men hyppig årsag til depression er negative energier, der kommer ude fra. De kan stamme fra enkeltpersoner eller være kollektive depressions- og angstbølger, der konstant gennemstrømmer massernes bevidsthed med stor styrke. Sensitive mennesker bliver meget let påvirket af disse energistrømme, og fordi de ikke kender årsagen til deres depression, føjes denne usikkerhed til deres egne følelser. De bebrejder sig selv, men i virkeligheden skyldes depressionen en "psykologisk forgiftning", der kommer ude fra. Det er endnu et eksempel på den negative spiral, som blændværk har en tendens til at skabe.

En anden årsag til depression er en stædig forestilling om, hvad man burde være, eller hvad man burde opnå. Forskellen mellem idealet og den reelle mulighed, der til sidst viser sig tydeligt, er årsag til depressioner blandt idealister og mennesker, der forventer det umulige af sig selv og andre. At opnå det perfekte er altid en gradvis og langsom proces. Man er nødt til at acceptere de nuværende begrænsninger og ikke kræve for meget af sig selv eller andre, og absolut ikke blive deprimeret eller irriteret, hvis resultatet ikke opnås til perfektion.

Forædling af modsætningen

Teknikken til rigtige proportioner er en hjælp, hvis man vil bearbejde depression, men endnu bedre er forædling af modsætningen − i dette tilfælde glæde. Det er den mest direkte metode til at modvirke dette blændværk. Hvis man benytter denne teknik, skal man huske, at det er vanskeligt at opbygge en egenskab, hvis man samtidig påvirkes af den modsatte egenskab − f.eks. glæde, når man er deprimeret.

Det er en lang proces at udvikle en egenskab. Det kræver både tid og omtanke. Det er ligesom når man sparer op for at opbygge en bankbeholdning i gode tider. Man skal koncentrere sig om de egenskaber, der er behov for at forædle, på tidspunkter, hvor man ikke ligger under for det modsatte blændværk. Når det gælder glæde, kan man opnå meget ved at bruge denne øvelse. Man kan udvikle den ved hele tiden at huske, at glæde er en sjælsegenskab, der ikke nødvendigvis er forbundet med ydre begivenheder. Man kan bevidst prøve at skabe glæde og kanalisere den ind i alt, hvad man foretager sig. På denne måde opbygger man i en energi, der virker som en modgift til depression. Teknikken kan også benyttes til at opbygge andre egenskaber.

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6