Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (7 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (7 af 25)

Overaktiv forestillingsevne

 

Bekymringerne vokser på grund af en overaktiv forestillingsevne, og jo mere man tænker på dem, jo mere kraft får de. Der er teknikker, hvor det er tankesindet, der tager styringen, i stedet for at lade en bekymring føre længere og længere på afveje, indtil man er helt afkræftet, rædselslagen og tappet for dømmekraft. Metoden er ganske enkelt at fastholde styringen af tankerne, og den bedste hjælp er meditationsøvelserne.

Tankestyring

Blændværket bekymring er imidlertid ret kompliceret. Der er stadier i bekymring, der ikke har relation til en bestemt form for frygt, men til følelser som tomhed, formålsløshed og frustration. Mennesker, der er meget sensitive og nervøst anlagt, har en tendens til bekymring, der er vanskelig at styre. Det skyldes fint tilpassede systemer og mangel på viljefaste holdninger, der automatisk virker beskyttende. Her er det også nødvendigt med tankestyring, for at forhindre at tanken skaber negative kanaler.

Bekymring er et udbredt blændværk. Alle har tendens til bekymring, men de, der er tynget af det, kan spare sig selv for mange lidelser og undgå at blive drænet for energi, ved at lade tænkningen foregå "oven over" problem, i stedet for at lade forestillingsevnen løbe af med dem. De skal praktisere det universelle råd − at skabe afstand til bekymringen.

Depression

Et af nutidens mest omfattende blændværk er depression. Det er ikke overraskende, for der er mange årsager til depressionerne, og det er ofte en ophobning af flere årsager, der skaber det.

Nogle har sat spørgsmålstegn ved, om depression i virkeligheden er et blændværk, for hvis man lider af det eller mere præcist, hvis man selv føler det, så opleves det meget virkeligt. Depressionen er naturligvis psykologisk virkelig i den forstand, at den opleves, men det er et blændværk i den forstand, at den ikke er en del af mennesket selv. Depression skyldes grundlæggende, at man ikke opfatter virkeligheden i et langtidsperspektiv, men fordyber sig i den øjeblikkelige situation uden at se et mere universelt og nuanceret billede af den virkelige virkelighed og dens lys og glæde.

Find årsagen

Det er med depression som med andre blændværk. Det er bedre at forsøge at finde årsagerne og derefter fjerne dem, end det er at prøve på at fortrænge dem. De skal trækkes op med rødder. Årsagerne kan ligge på et hvilket som helst niveau i menneskets natur. På det fysiske niveau kan det være manglende vitalitet og træthed, som kan være en reaktion på store spændinger, der meget ofte skaber depression. På astralplanet kan alle tidligere nævnte "negative" blændværk og specielt mindreværdskompleks og frustration skabe alvorlige depressioner.

Mentalt kan man nemt skabe depression pga. negativ tænkning, men på dette niveau er de bedste metoder at afbalancere det. Hvis man ikke giver adgang til negative tankestrømme og fastholder tænkningen positiv og skabende, vil der ikke være plads til, at depressionen får adgang, så den kan udfolde sin destruktive påvirkning.

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6