Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (20 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (20 af 25)

Sublimeringens forvandlende kraft

 

Sublimering er en vigtig form for transmutation. Sublimering betyder, at man benytter psykiske energier til højere målsætninger og åndelige formål. Sublimering kan anvendes bevidst, og de energier, der normalt stimulerer et blændværk, kan transmuteres og bruges til højere formål. Et eksempel er grådighed − et begær efter at eje materielle goder. Det kan transmuteres til at blive et begær efter noget ikke-materielt − f.eks. højere åndelige evner og egenskaber. Generelt kan begær transmuteres til stræben. Begærets horisontale retning mod omgivelserne kan gradvis ændres og blive en vertikal stræben efter at eje højere egenskaber og nå åndelige mål.

Processen ses tydeligt i forbindelse med kærlighed. En gradvis transmutation af kærlighed ser man i seksualitetens forskellige stadier − først astral kærlighed, derefter altruistisk kærlighed og så den mystiske kærlighed, hvor menneskelig kærlighed transmuteres til guddommelig kærlighed. Her skal det understreges, at guddommelig kærlighed ikke kun er en sublimeret astral "kærlighed". Der eksisterer en direkte og ægte aspiration af kærlighed til Gud hos mystikere − en kærlighed, der har en højere kilde. Transmutation og astral "kærlighed" øger blot intensiteten og hengivenheden i den sande kærlighed til Gud. Det er vigtigt at forstå, for man hører ofte, at mystisk kærlighed blot er sublimeret astral kærlighed, men det er mere end det.

Det bedste indenfor skabende og kunstnerisk aktivitet er ofte resultater af sublimering. Det var Wagner bevidst om, da han sagde, at "da min kærlighed ikke kunne komme til udtryk i mit liv, brugte jeg den til at skabe Tristan og Isolde."

Modsætningernes magi

Hvis man overvejer, hvordan man kan bruge denne teknik til et bestemt blændværk, vil det være nødvendigt at kende det højere modstykke til det aktuelle blændværk. Her er nogle eksempler: Den energi, der fremmer vrede, kan bruges til at kæmpe for det gode for andre, og …

  • selvmedlidenhed kan transmuteres til barmhjertighed,
  • travlhed til tjeneste,
  • analyse og dissekering til dømmekraft,
  • personlig hengivenhed til engagement for helheden,
  • perfektionisme til fornuftig brug af tid og energi.

Denne teknik kan man bruge dagligt hele livet ved at praktisere refleksion, forståelse og viljestyrke. Man kan ikke få resultater af transmutation ved kun at bruge en øvelse nogle få øjeblikke en gang imellem. Følgende omrids vil være en hjælp i arbejdet, og hvis den bruges dagligt, vil den i høj grad støtte transmutationsprocessen.

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6