Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (19 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (19 af 25)

Transmutation

 

Transmutation er en essentiel proces, der konstant foregår på alle planer. På det fysiske plan sker der løbende utallige transmutationer. De mest enkle eksempler er, når energi fra varme og vand transformeres til elektrisk kraft, som derefter uafbrudt transformeres via de mange daglige teknologiske hjælpemidler. Det mest fantastiske eksempel er transmutation af atomenergi til atomkraft, der kan bruges til mange nyttige formål.

Transmutation af fysiske energier

I det biologiske liv foregår der også en konstant transformationsproces. Det fysiske legeme er en gådefuld maskine til transmutation af vegetabilsk substans. Fordøjelsen af føden og dens transmutation til muskler og nervevæv og alle kroppens øvrige dele har stor betydning for alle levende organismes vækst og funktion. Tænk eksempelvis på, hvordan græs transformeres til mælk af koen.

Selvom det erkendes generelt, så forstås de psykologiske og åndelige transmutationer, der foregår hele tiden, i langt mindre grad, og derfor omtales de sjældent. Alligevel er disse aspekter lige så vigtige.

Transmutation af psykiske energier

Transmutation af psykiske energier foregår automatisk i mennesket hele tiden. Et eksempel kan være følelsen vrede. Vrede stimulerer produktionen af adrenalin. Adrenalin accelererer hjerteslagene og blodtrykket stiger. Det stimulerer forskellige kemikalier, der frigøres i systemet. Frygt har også bestemte fysiologiske virkninger − f.eks. at man ryster og bliver bleg. Processerne er grundlaget for psykosomatisk medicin.

Men psykiske energier kan også transmuteres på deres eget psykologiske plan. Hvis man f.eks. bliver vred og i raseri skriver et brev, så transmuterer man reelt sin vrede og omsætter den til ord. En romersk digter sagde, at han lod sin indignation indgå i satiriske digte. Heine, den tyske digter, skrev: "Ud af min store smerte skriver jeg små digte". Det gælder også andre følelser, og det kan være grundlaget for utallige muligheder.

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6