Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (12 af 25)


Fjerde år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 4:6 (12 af 25)

Selvmedlidenhed

 

Generelt kan man sige, at alle negative følelser har tendens til at skabe depression, men et blændværk, der ofte er årsag til det, er selvmedlidenhed. Alle har denne tendens, men den opfattes for det meste ikke sådan. Alle former for beklagelser og uvilje er mere eller mindre tilslørede former for selvmedlidenhed. Man har medlidenhed med sig selv, fordi forholdene er vanskelige, fordi man har økonomiske problemer, fordi man ikke bliver anerkendt − og endda fordi vejret er dårligt. Det hele er udtryk for selvmedlidenhed, og det vil være gavnligt at erkende denne almindelige fællesnævner og stå ved den.

I nogle tilfælde kan årsagen til selvmedlidenhed også ligge i en overvældende følelse af at være utilstrækkelig og mindreværdig, eller den kan opstå, hvis man føler sig såret af andre eller af ydre omstændigheder. Selvmedlidenheden virker som en slags skjold, som man kan skjule sig bag, når man føler sig uretfærdigt behandlet, og derfor ikke er ansvarlig for sin tilsyneladende utilstrækkelighed eller manglende evne til at leve et bedre liv. Man føler, at den ynkelige situation burde vække andres hjælpsomhed eller i det mindste deres sympati. Men i virkeligheden har det ofte den modsatte virkning. Holdningen løser ikke problemet.

Tværtimod, jo mere beslutsom man er til at få det bedst mulige ud af situationen, jo hurtigere begynder blændværket at forsvinde − "den negative spiral standses". Det vil have en endnu dybere virkning, hvis man prøver at forstå den universelle karakter, som menneskehedens lidelser og problemer har. Det giver perspektiv at huske på, hvor mange lidelser, der findes i verden, hvor mange, der har langt mere at gennemleve, end man selv har. Det giver en helt anden synsvinkel på ens egen situation.

Udvikling af barmhjertighed og forståelse

En måde at højne holdningen er at få en mere direkte kontakt med mennesker, der lider. Man er ofte tilbøjelige til at undgå dem, fordi det gør et ubehageligt indtryk, især hvis man er sensitiv. Men for at komme ud af selvmedlidenheden og den egoistiske isolation kan man forpligte sig til det. Man kan blive besøgsven for gamle og syge eller finde andre former for tjenestearbejde, der kan forvandle selvcentreretheden og skabe glæde. Barmhjertigheden og forståelsen udvikles samtidig, og der vækkes et ønske om at afhjælpe lidelserne i verden.

Den bedste medicin til stort set alle "negative" blændværk − eksempelvis depression, frustration og selvmedlidenhed − er glæde. Et godt råd er derfor:

 

"Vær glad, for glæde åbner for lyset,

og når der er glæde,

er der ikke plads til blændværk og misforståelser".

Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-04-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 4:6