Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (2 af 21)


Fjerde år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (2 af 21)

Første del

Blændværk vedr. overlegenhed

og selvhævdelse

 

Introduktion

Som tidligere omtalt er menneskets liv præget af blændværk. Man har sammenlignet det med, at man vandrer i en dis eller tåge, så man ikke er i stand til at se omgivelserne, som de er. Men det bedre at tænke på det som et slør, man selv holder op foran øjnene, så alting bliver uskarpt og forvrænget. Det får et andet farveskær og en anden form. En kort refleksion vil vise at denne analogi er rigtig.

Kun meget få er i stand til at se på livet uden at give det et følelsesbetonet farveskær. Men nogle har en svagere opfattelse af virkeligheden på grund af de forvrængende "slør", end andre. Der er stor variation af de former for blændværk, som er afgørende for opfattelsen, tænkningen, følelserne, holdningerne og reaktionerne. Der blev nævnt syv typer blændværk i fjerde års anden instruktion. I denne instruktion er det tanken at undersøge de "positive" og dogmatiske blændværk, der ser ud til at være særdeles dominerende for tiden.

Individuelt og globalt blændværk

Måske er det bedst at minde om, at der både findes verdensblændværk og individuelt blændværk. De to typer er tæt forbundet, og selvom man har et større ansvar for de individuelle blændværk, så er det en hjælp at indtage en holdning, der står i et rimeligt forhold til blændværkets omfang. Man skal forsøge at undgå et blændværk af for stor selvundervurdering, hvor man mener, at der ligger universelle årsager bag nogle af problemerne i det individuelle liv.

På den anden side har man også et vist ansvar for verdens blændværk og illusioner. Man har selv været med til at opbygge dem, og man deltager stadig med sin frygt, sine begær og sin uoplyste tænkning. Derfor har man en særlig forpligtelse til at deltage i nedbrydningen af dem. Det har derfor stor betydning, at man forsøger at se og forstå dem, og at man finder ud af, hvordan de kan bearbejdes.

Opdag blændværket

To forudsætninger er nødvendige til denne opgave. Den første er disidentifikation, dvs. at man tager afstand til blændværkene og betragter dem som det, de er. Så længe man identificerer sig med et bestemt blændværk, lige så længe styres man af det. Når man er helt besat af et blændværk, er man ikke klar over det, og man kan derfor ikke erkende det. Derfor kan man intet gøre for at nedbryde det. Det første skridt er derfor at opdage det. Opdager man det, har man straks en anden situation. Blændværket er der stadig, men nu ved man det, og derfor kan man begynde at tage afstand til det. (Se teknikken til disidentifikation i fjerde års anden instruktion).

Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6