Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (5 af 21)


Fjerde år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (5 af 21)

2. Blændværk vedr. autoritet

 

Blændværk vedr. autoritet − eller mere korrekt − vedr. udøvelse af autoritet, har mange lighedspunkter. Der findes utallige små diktatorer i alle organisationer, og de nuværende bureaukratiske systemer giver dem rigelig plads. Indtil for nylig blev den autokratiske fader accepteret som det selvfølgelige overhoved i familien − en kendsgerning, der var en af årsagerne til ungdomsoprøret.

Denne autokratiske holdning er ikke kun baseret på kærlighed til magt, men også på en fast overbevisning om at gøre det rigtige − og det er naturligvis også et blændværk. Under mere eller mindre iøjnefaldende former er det så udbredt i dag, at det er en grundlæggende holdning hos en stor del af menneskeheden.

Åndelig autoritet

Blændværk vedr. autoritet kan ligesom alle blændværk med tilknytning til magt og overlegenhedsfølelse komme til udtryk på det fysiske plan, astralplanet og mentalplanet. Men det kan også forekomme i den åndelige bevidsthed. Når blændværk er baseret på enten en stærk følelse af guddommelig styring eller "åbenbaring" eller på de etablerede dogmers og trosretningers autoritet, så kan det blive et alvorligt blændværk og en farlig fordrejende og aggressiv kraft. Inkvisitionen er et eksempel på den værste form for dette blændværk af "åndelig autoritet", og på at det kan blive alt for almægtigt.

Heldigvis er autoritetskulturen hurtigt på vej ud. Den var et særligt kendetegn i tidligere tider, men de frihedselskende og frit tænkende samfund, der nu opbygges − i det mindste i Vesten − har en ny holdning. Der findes ikke længere respekt for "autoriteter". De bliver i høj grad kasseret, og det kan forventes, at dette blændværks greb om alle diktatorer og deres støtter gradvis vil mindskes, efterhånden som Den Nye Tidsalder fortsætter.

Selvom blændværk vedr. effektivitet og teknologi meget ofte, som tidligere nævnt, udvikles fra kærligheden til magt og udøvelse af magt, så er de mere specifikt forbundet med aktiviteter, der er den tredje kategori af blændværk, som senere skal studeres. Det vil blive beskrevet i sjette instruktion.

Teknikken til transmutation

Den teknik, der blev anbefalet til bearbejdelse af blændværk vedr. magt, kan også anbefales til bearbejdelse af blændværk vedr. autoritet, som i virkeligheden er et udtryk for kærlighed til magt. Men når de er brugt i et stykke tid, så kan man også praktisere teknikken til transmutation (se anden instruktion). Med denne teknik, der vil blive forklaret mere detaljeret i sjette instruktion, styrer man den energi, der ligger bag et blændværk, og anvender den på et højere niveau. Det betyder, at når man har opdaget sin tendens til at være overautoritativ, har placeret sig selv og sin situation i rigtige proportioner og har gjort nogle tiltag til at forædle de modsatte egenskaber − f.eks. ydmyghed − så fortsætter man med at transmutere sin kærlighed til autoritet og sine diktatoriske tendenser til ansvarsfølelse med ægte og medfølende omsorg for sine medmennesker. Både den tidligere holdning og metoden til at vise den er på denne måde blevet transmuteret, og dermed kan den energi, der ligger bag blændværket, bruges på en konstruktiv og nyttig måde.

Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6