Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (6 af 21)


Fjerde år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (6 af 21)

3. Blændværk vedr. fysisk styrke

 

Blændværk vedr. fysisk styrke kan man kalde et mere primitivt udtryk for den "positive" egoistiske form for blændværk. For de mennesker, der ikke kan udtrykke sig selv på de højere niveauer, tjener konkurrencer og sport et godt formål. Det kræver selvdisciplin, mod, koncentration, udholdenhed, evne til at modstå anstrengelser, og meget ofte gruppearbejde og samarbejde.

Blændværket opstår, når man lægger for stor vægt på resultater. Det udvikler stolthed og konkurrenceånd, som stimulere hensynsløshed. Det kan endda resultere i ekstreme former for fysisk aggression og vold.

De nævnte teknikker kan også være nyttige til dette blændværk. De vil også være gavnlige i relation til alle efterfølgende blændværk, der ligger inden for det "positive" område.

 

4. Blændværk vedr. ambition

 

Blændværk vedr. ambition har nær forbindelse til de tre foregående, for kærlighed til magt, succes og høje positioner er de drivende kræfter i ambition. Når mennesket plages af dette blændværk, er det udelukkende fokuseret på at nå toppen, og det har skadelige virkninger både på mennesket selv, på de nærmeste og socialt. Ofte fortsætter det ambitiøse menneske sin stræben langt ud over, hvad det har af fysisk styrke, og det opbruger sin energi i et omfang, der efterlader legemet helt udmattet og modtageligt for fysiske og psykiske lidelser.

Ambitionens bivirkninger

Men det ambitiøse menneske har også tendens til at påtage sig for meget på andre måder. Dette resulterer i ineffektivitet og endog fiasko, og det påvirker desuden andre. Det er beskrevet i bogen Peterprincippet.[1] Den blev en bestseller, og det er positivt, fordi den afdækker blændværket vedr. ambition og latterliggør det nuværende almindeligt benyttede forfremmelsessystem, som dr. Peter kalder "hierarkologi". Det resulterer i dårlig ledelse og i den inkompetente organisering, man ser overalt.

De mere alvorlige virkninger af ambition er hensynsløshed, grusomhed og total tilsidesættelse af andres rettigheder. Det er ofte den motiverende impuls bag kriminalitet og voldshandlinger, og det er naturligvis den drivende kraft hos alle diktatorer.

 

 

________________________________

[1] dr. Laurence J. Peter og Raymond Hull: Peterprincippet. Udgivet af William Morrow & Co. Inc.

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6