Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (9 af 21)


Fjerde år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (9 af 21)

7. Blændværk vedr. selvcentrerethed

 

Man skal være klar over, at normalt er alle mennesker til en vis grad selvcentrerede, og derfor har alle mere eller mindre et blændværk i denne retning. For at bruge en analogi fra videnskaben om astronomi, så har mennesker med dette blændværk endnu ikke nået sin egen "Koperniske revolution". De betragter stadig sig selv som midtpunkt for alt omkring sig på samme måde, som astronomer før Kopernikus mente, at Jorden var Universets midtpunkt. Det er naturligvis en helt forkert opfattelse, men alligevel lever mange uden videre deres liv på denne måde. De forventer, at alt og alle skal tage specielt hensyn til dem, men de ignorerer, at andre mennesker kan have den samme tendens, og at de har ret til at leve deres eget uafhængige liv.

Egoisme skaber isolation, ensomhed og tilbagetrækning. De mennesker, der er "sløret" af dette blændværk, mangler evnen til at interessere sig for andre mennesker og har en begrænset psykologisk forståelse. De kan ikke identificere sig med et andet menneske, og deres egoisme og fokus på deres eget liv, forhindrer dem i at åbne sig.

En effektiv måde at slippe af med dette blændværk er også i dette tilfælde teknikken til rigtige proportioner. En anden øvelse er "som-om"-teknikken, der beskrives senere i denne instruktion. Ved målrettet at prøve at tænke og handle "som-om" man handler i et andet menneskes sted, kan man opbygge en rigtig forståelse af dette menneskes følelser og reaktioner. På denne måde bliver man mere bevidst om den verden, andre lever i, og det medfører, at der kommer en åbning i den blokering, der findes i egoismen, og det er begyndelsen på en nedbrydningsproces.

Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6