Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (10 af 21)


Fjerde år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (10 af 21)

8. Forskellige blændværk

vedr. ensomhed og isolation

 

Ensomhed, isolation og tilbagetrækning er blændværk, der har relation til egoisme. Man kan kalde ensomhed for en primitiv illusion, for i virkeligheden findes der ikke ensomhed, hverken for det enkelte menneske eller i Universet. Alle rammes konstant af utallige påvirkninger på alle niveauer. Disse påvirkninger strækker sig lige fra de stråler, der kommer fra fjerne galakser millioner af lysår borte, til de klimatiske tilstande i de nære omgivelser, og til de psykiske påvirkninger, man bombarderes med både fra massemedier og fra den psykiske atmosfære, der i psykologisk terminologi kaldes "den kollektive underbevidsthed".

Isolation er et blændværk

Men omvendt så påvirker man også selv omgivelserne, selvom man ikke er bevidst om det. På det fysiske plan kan man bære på mikrober og vira, og alle har en specifik duft, som navnlig dyr kan registrere. Også følelsesmæssigt og mentalt påvirker man konstant andre. Ikke kun med ord og handlinger, men også via subtile psykiske påvirkninger. Man skal kende disse processer, for de medfører ansvar, og har man kendskab til dem, bliver man i stand til at skelne mellem de gavnlige påvirkninger, og de påvirkninger, der kan skade.

Mennesker, der føler ensomhed eller har en separatistisk indstilling, tror fejlagtigt, at de er upåvirket af alt det, der foregår omkring dem, men paradoksalt nok, så gør denne holdning dem mere påvirkelige. De har tilbøjelighed til at udsende destruktive kræfter, fordi deres mangel på hensyn til og kommunikation med andre har tendens til at udvikle kritik, fordomme, utilfredshed og endog had.

Oversensitivitet

Men der findes også en anden og helt anderledes form for isolation og ensomhed, hvor årsagen er oversensitivitet. I dette tilfælde er det en form for selvbeskyttelse − en forsvarsmekanisme, der opbygges ved at skabe en form for et "psykisk panser". Det er en negativ form for isolation, og omtales under studiet af de negative blændværk.

Det er ikke nødvendigt at gå mere detaljeret ind i teknikken til at nedbryde ensomhedsfølelsen. De metoder, der kan anvendes, er ret tydelige. Og de egenskaber, der skal forædles for at modvirke den, er omtalt i forbindelse med henholdsvis rigtige menneskelige relationer og princippet om den gode vilje i første og anden instruktion. Flere af teknikkerne kan man bruge i bearbejdningen af dette blændværk, men man skal også huske, at ensomhedsfølelsen stimuleres ofte af andre blændværk − ikke mindst af blændværk, der findes på mentalplanet.

Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6