Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Fjerde-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (3 af 21)


Fjerde år - Instruktion 3 - 21. april-20. juni - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 3:6 (3 af 21)

Brug viljen

 

Den anden forudsætning er at bruge viljen. Det er ikke nok at ønske at bekæmpe blændværk ved at benytte de forskellige teknikker, for viljen skal også med i processen. Først må man tage de nødvendige forholdsregler og derefter anvende forskellige teknikker, og når disse beslutninger tages, kommer viljen til udtryk. Derefter er viljesenergien nødvendig til at bevare udholdenhed og beslutsomhed for at kunne gennemføre processen uanset hvor lang tid, det tager.

Man må også huske, at der findes et mellemliggende stadie mellem at opdage et blændværk og at nedbryde det. Det er i denne periode, den egentlige kamp foregår, og man befinder sig i den paradoksale situation, at man stadig har blændværket, selvom man har gennemskuet det. Det er der stadig, og det har tendens til at vise sig til enhver tid, men man afviser det, så godt som man kan. Kampen kan fortsætte i lang tid, og det er en vanskelig periode. Selvom man prøver at styre blændværket og forhindre det i at påvirke livet, så trænger det hele tiden frem. Det vil være mere rigtigt at sige, at på dette stadie styrer man blændværket snarere end nedbryder det. Stadierne eller trinene i processen er derfor:

  1. Betragtning − at se blændværket, som det er.
  2. Disidentifikation − at stå på afstand som iagttager.
  3. Styring − at holde styr på det og forhindre det i at påvirke.
  4. Nedbrydning − at nedbryde det gradvis og fjerne det.

En langvarig proces

Stadierne overlapper ofte hinanden, men hvis man husker dem, vil de hjælpe med at se de forskellige faser, man befinder sig på. Det kan forhindre, at man mister modet, hvis bearbejdningen tager lang tid. Blændværk forsvinder ikke "fra den ene dag til den anden", eller så snart man opdager dem. Nogle blændværk er dybt rodfæstet i underbevidstheden. Det blev beskrevet i anden instruktion, og det kan blive en langvarig proces at få dem frem fra underbevidstheden og nedbryde dem i lyset af sjælens bevidsthed.

Processen kan sammenlignes med morgentågen, der indhyller en dyb dal, efterhånden som Solen kommer op bag bjergene og spreder lys og varme ud over dalen. Først stiger tågen opad, og når Solens stråler har løftet tågen, nedbrydes den lidt efter lidt, efterhånden som den når de højere luftlag, indtil man til sidst kan se hele panoramaet klart og tydeligt.

"Positive" blændværk

Blændværkene i denne kategori er blevet kaldt "positive", fordi de er baseret på positive handlinger og tænkning, som blev omtalt i tredje års tredje instruktion som en af karakteregenskaberne i Den Nye Tidsalder. Det skal bemærkes, at her bruges ordet "positiv" ikke i betydningen værdifuld eller god. Tværtimod er "positive" blændværks kvalitet lige så negativ som alle andre former for blændværk. I virkeligheden er de ofte mere negative.

Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6


Artikel-Skabende-meditation-04-03-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 3:6