Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAVIDSSTJERNEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang

DAVIDSSTJERNEN (3 af 6)


Jødestjernen - den sekstakkede stjerne er ikke skabt af jøderne. Oprindelsen går så langt tilbage i tiden, at den forsvinder i fortidens tåger, og symbolikken er universel.

DAVIDSSTJERNEN (3 af 6)

Bygherren, arkitekten

og håndværksmesteren

 

Davidsstjernens-symbolik-05-Erik-Ansvang

 

De tre grundlæggende kræfter er forudsætningen for manifestation, og selve manifestationsprocessen kan beskrives med denne metafor: Bygherren (1. aspekt) kender ideen (hensigten med bygningsværket eller skabelsen) − arkitekten (2. aspekt) omsætter ideen og hensigten til en plan (der blandt andet kaldes ”Livets træ” eller ”kabbalaen”) − og håndværksmesteren (3. aspekt) har ansvaret for selve manifestationen. Men intet er endnu manifesteret. De tre aspekter repræsenterer alene tre forudsætninger for skabelse, der rummes i det Ene Livsvæsen, som kaldes Gud.

Selve den guddommelige manifestation viser sig først som lys (Gud sagde ”Lad der blive lys! og lyset blev til”).[1] Og ifølge naturvidenskaben er lyset også tredelt i sin natur. Det består af lysenergi som bølge (den maskuline pol − som egypterne personificerede med guden Shu) og energi som partikel (den feminine pol − som egypterne illustrerede med gudinden Tefnut) samt syntesen af pluspolen og minuspolen, som var egypternes solgud Ra − altså en tredeling af lyset og guddommen … som dog er én.

Mennesket er skabt i Guds billede

Man hører desuden, at mennesket er skabt i Guds billede. Den højere treenighed er derfor reflekteret ned på et lavere eksistensplan som et spejlbillede. Denne trefoldighed i mennesket kommer til udtryk som ånd, sjæl og personlighed. Og tredelingen gentager sig igen i personligheden, som består af tankeliv (mentallegeme), følelsesliv (astrallegeme) og handlingsliv (fysisk-æteriske legeme) − og igen i det fysiske legemes tredeling i hoved, overkrop og underkrop, der er livsnødvendige bestanddele for livet i et fysisk legeme.

 

 

_________________________________

[1] 1. Mosebog, kapitel 1

_________________________________

Artikel-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: DAVIDSSTJERNEN - Erik Ansvang


Artikel-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DAVIDSSTJERNEN