Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAVIDSSTJERNEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang

DAVIDSSTJERNEN (5 af 6)


Jødestjernen - den sekstakkede stjerne er ikke skabt af jøderne. Oprindelsen går så langt tilbage i tiden, at den forsvinder i fortidens tåger, og symbolikken er universel.

DAVIDSSTJERNEN (5 af 6)

Målet for menneskets udvikling

 

Davidsstjernens-symbolik-07-Erik-Ansvang

 

I sin evolution arbejder mennesket på at skabe en lignende syntese i sin natur – mellem ånd og stof. Ultimativt forenes den højere treenighed med den lavere − og det siges at være målet for menneskets åndelige udvikling. Det åndelige eller indre menneske skal forenes med det lavere og ydre menneske. Den højere trekant (lyset) og den lavere trekant (mørket) skal forenes, sådan at det åndelige og sjælelige kommer til udtryk gennem det fysiske menneske − og dermed opstår der en syntese og en synergieffekt.

Metafysiske sanser

Det er for enkelt at sige, at sjælen udgør menneskets 6. sans, for der findes et metafysisk eller højere udtryk for alle fem fysiske sanser. Clairvoyante eller clair­audiente mennesker er eksempler på praktisk anvendelse af metafysiske sanser. Mennesket i inkarnation åbner sig i livenes løb gradvis for sjælens bevidsthedsimpulser, og efterhånden som mennesket disidentificerer sig fra personligheden (tanker, følelser og det fysiske legeme) og mere og mere bliver den, det i virkeligheden ér – sjælen − bliver det naturligvis stadig mere sjælsbevidst.

I begyndelsen er der tale om ubevidst sjælskontakt, men gradvis bliver mennesket i stand til direkte erkendelse af bevidsthedsimpulser fra sjælen. Disse impulser stammer fra sjælens plan, som i åndsvidenskaben kaldes kausalplanet − årsagsplanet – for sjælen er årsagen bag det lavere menneske eller personligheden. Sjælens impulser præsenteres i hjernebevidstheden som ideer (årsager), som derefter bearbejdes i tanken, motiveres af følelser og manifesteres i handling (virkninger). Altså en tilsvarende proces, som ved skabelsen af selve Universet − blot på et menneskeligt niveau, men ikke desto mindre en skabelsesproces.

Artikel-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: DAVIDSSTJERNEN - Erik Ansvang


Artikel-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DAVIDSSTJERNEN