Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAVIDSSTJERNEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang

DAVIDSSTJERNEN (4 af 6)


Jødestjernen - den sekstakkede stjerne er ikke skabt af jøderne. Oprindelsen går så langt tilbage i tiden, at den forsvinder i fortidens tåger, og symbolikken er universel.

DAVIDSSTJERNEN (4 af 6)

Den opadvendte og

den nedadvendte trekant

 

Davidsstjernens-symbolik-06-Erik-Ansvang

 

Den sekstakkede stjerne er et symbol på, at enheden består af Skaberen og det skabte og forbindelsen mellem dem – makrokosmos og mikrokosmos og forbindelsen mellem det højere og det lavere − Gud og menneske og forbindelsen mellem dem − den opadvendte trekant og den nedadvendte trekant og forbindelsen mellem dem, der nu er forenet i den oprindelige enhed.

Den nedadvendte trekant i den sekstakkede stjerne er i nogle sammenhænge farvet sort for at illustrere, at Guds lys er blevet til mørkt stof. Den ubegrænsede Gud har begrænset en del af sig selv ved at manifestere sig i mere begrænsede former på lavere eksistensniveauer. Men lys og mørke er hinandens forudsætning. Uden mørke er der intet lys. Lys og mørke udgør derfor en helhed – de er ét. De udgør en uadskillelig helhed, men de kristne forestiller sig, at lys og mørke er adskilt. Himlen og Jorden – Gud og Satan – Helgen og Synder etc. er adskilte. Men ifølge de gamle kulturer og nutidens åndsvidenskab er lys og mørke − ondt og godt − hinandens forudsætning, og dybest set er de ét. Der findes intet lys uden mørke og intet mørke uden lys. Der er ikke et foroven uden et forneden. Der er ikke et indre uden et ydre − etc. Den overordnede enhed manifesterer sig derfor i dualitet og danner dermed en trefoldighed, triade eller treenighed. Skabelsen består af både lys og mørke som polariseringer ... samt syntesen af lys og mørke. En magnet viser samme princip, for spændingsfeltet mellem pluspolen og minuspolen danner et tredje aspekt – magnetisme − som er syntesen af de to poler. Og det samme gælder elektricitet.

Artikel-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: DAVIDSSTJERNEN - Erik Ansvang


Artikel-Davidsstjernens-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DAVIDSSTJERNEN