Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKET OG DE SYV PLANER - 05
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mennesket-og-de-syv-planer-Mystik-Spirituelt

MENNESKET OG DE SYV PLANER - 05 (6 af 9)


I solsystemet er der syv forskellige stofverdener eller -planer, der består af partikler, som er vævet sammen, sådan at de opfattes som en sammenhængende helhed.

MENNESKET OG DE SYV PLANER - 05 (6 af 9)

Astralplanet

 

Mennesket-og-de-syv-planer-09-Den-esoteriske-lære

 

Astralverdenen er et gigantisk eksistensplan, der omkranser Jorden. Astralplanet kan normalt ikke ses eller opfattes, for planet består af stof med en finhedsgrad, der ikke kan iagttages med de fysiske sanser, men alle mennesker oplever den astrale verden, når de sover, eller når de er døde. Derfor siges det i den esoteriske litteratur, at søvnen er "den lille død". Søvnen og døden er principielt identiske tilstande, dog med den afgørende forskel, at når et menneske falder i søvn, trækkes bevidsthedstråden ud af hjernen, men når et menneske dør, trækkes bevidsthedstråden også ud af hjernen, men desuden brister livstråden eller "sølvtråden" definitivt. Livstråden eller sølvtråden er den energiforbindelse, der er mellemled mellem den fysiske krop og de indre legemer. Uden denne forbindelse, ville der ikke vil være noget liv. Dette emne omtales senere.

Det bedste man kan gøre, når astralplanet skal beskrives, er at citere den clairvoyante forsker C.W. Leadbeater, som på den mest kompetente måde giver en detaljeret beskrivelse af dette bevidsthedsplan i sin bog Astralplanet. (Link til e-bogen på sidste side i denne artikel).

Bogen blev skrevet i London 1894 på basis af notater til et foredrag om astralplanet. C.W. Leadbeaters arbejde vakte hans mester Kuthumis interesse, og derfor bad han Leadbeater om originalmanuskriptet for at opbevare det i Hierarkiets museum, som denne mester bestyrer. Dette museum indeholder blandt andet modeller, der viser Jordens udseende i forskellige tidsepoker. Det indeholder gamle tekster, der er forbundet med forsvundne og nuværende civilisationer og religioner, og det hjælper til en forståelse af "livsbølgens" processer på denne planet. Følgende citat er valgt fra C.W. Leadbeaters bog:

Artikel-Mennesket-og-de-syv-planer-Esoterisk-visdom
Download-fil: MENNESKET OG DE SYV PLANER 05 - Hardy Bennis


Artikel-Mennesket-og-de-syv-planer-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: MENNESKET OG DE SYV PLANER 05