Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KARMA eller TILGIVELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Karma-eller-Tilgivelse-Åndsvidenskab-esoterisk-livssyn

KARMA eller TILGIVELSE (8 af 15)


Åndsvidenskaben taler om karma og selvudvikling. Kirken taler om synd og syndsforladelse. Men kan virkningen af en naturlov ophæves i tid og rum?

KARMA eller TILGIVELSE (8 af 15)

Hvad er tilgivelse?

 

Nu er det nemmere at forstå, hvad tilgivelse og syndsforladelse er. Tilgivelse er en genoprettelse af det harmoniske forhold. Når presset fra skyldfølelserne og samvittighedsnaget bliver for stort, vælger man at lægge sit liv om. Man vender om og går med vinden i stedet for at kæmpe sig frem i strid modvind. Naturligvis opleves det som en lettelse, for disharmonien forvandles til harmoni. Man føler, at synden er blevet tilgivet. Men hvad er der i virkeligheden sket? Gud er den samme, som Han var dagen før. Mennesket selv har ændret sig. Ikke Gud.

Syndsforladelse er således en ren subjektiv forandring af menneskets forhold til Gud – eller rettere: Personlighedens forhold til sjælen. Det er derfor forkert at tro, at syndsforladelse ophæver de lovmæssige følger af egne lovovertrædelser. Syndsforladelsen fjerner udelukkende den indre ufred og disharmoni, som synden har skabt.

I de mange inkarnationer, mennesket har gennemlevet her på Jorden, har det gjort sig skyldig i stribevis af lovovertrædelser og synder – både i god tro og bevidst. De udgør den dårlige karma. Ingen syndsforladelse kan befri dette menneske fra den dårlige karma, ligesom forældrenes tilgivelse af barnet med kniven, ikke fik såret i hånden til omgående at vokse sammen og forsvinde.

Karma er ikke ubarmhjertig

Karma er en konsekvent lov, men den er retfærdig – og dybest set er den barmhjertig. Hvis mennesket ikke fik mulighed for at opleve virkningerne af sine egne tanker, følelser og handlinger, fratog man det muligheden for lære lektien gennem personlig erfaring. Og hvis det skete, idet det beder om tilgivelse eller syndsforladelse, ville det endda ske i det øjeblik, hvor det bevidst begynder at stræbe imod et højere mål. Når man ved, at sjælen opnår erfaring, kundskab og i sidste ende visdom gennem lidelse og smerte, så bliver karma en ven og ikke en fjende.

Modstand er udvikling

Enhver modstand er en anledning til at prøve at udvikle karakteren. At give syndsforladelse og derved fjerne modstanden, ville være det samme som at fjerne sjælens muligheder for at udvikle sig. Der findes forhåbentlig ikke nogen, der tror, at et problemfrit og jævnt liv uden indre kampe, uden udfordringer, uden sejre og nederlag ville give vækst?

 

“Du er nået hertil, hvor du er på grund af de fejl,

du har begået.

Succes er blot en gentagelse af en handling,

du engang har lært gennem tidligere fejltagelser.”

 

Andrew Schneider, Canada

Artikel-Karma-eller-Tilgivelse-Åndsvidenskab-og-esoterisk-livssy
Download-fil: KARMA eller TILGIVELSE - Erik Ansvang


Artikel-Karma-eller-Tilgivelse-Åndsvidenskab-og-esoterisk-livssy
Læsefil med vendbare sider: KARMA eller TILGIVELSE