Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KARMA & KÆRLIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Karma-&-Kærlighed-Kenneth-Sørensen

KARMA & KÆRLIGHED (1 af 20)


Karmaloven kendes under navne som loven om årsag og virkning og skæbneloven. Artiklen giver et dybtgående perspektiv på mange former for karma, og hvordan loven er et udtryk for kærlighed.

KARMA & KÆRLIGHED (1 af 20)

KARMA & KÆRLIGHED

Af Kenneth Sørensen

 

Karma-&-Kærlighed-Kenneth-Sørensen

Du kan frit downloade "KARMA & KÆRLIGHED" af Kenneth Sørensen. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

KARMA & KÆRLIGHED

 

Karma-&-Kærlighed-01-Kenneth-Sørensen 

 

Introduktion til karma

Et af de helt store metafysiske spørgsmål, som mennesker til alle tider har stillet sig selv, er, om der findes en dybere mening bag livets tilsyneladende meningsløse lidelser? Er der et åndeligt formål bag lidelse, eller er lidelse i virkeligheden meningsløs? Alle troende konfronteres med det klassiske paradoks – hvorfor har en fuldkommen og alkærlig Gud, som oven i købet er almægtig, tilladt lidelse i verden? Hvis Gud har tilladt lidelse, vækker det spørgsmålet, om Gud også kan være alkærlig? Hvis Gud ikke kunne forhindre lidelse, kan Gud så være almægtig? Tilsyneladende er spørgsmålet uløseligt – i hvert fald så længe man fastholder, at lidelse er noget negativt. Kunne det tænkes, at der er en mening med lidelsen? Kunne det tænkes, at der er en kærlig hensigt bag livets tilsyneladende meningsløse og lidelsesfulde situationer?

I den kristne litteratur er spørgsmålet kendt som Teodicé-problemet. Kristne har til alle tider talt om Guds gådefulde vilje, og at der bag uretfærdige livsvilkår alligevel er en højere mening, som man bare ikke har indsigt i. Men der har også været klare teorier om, at lidelse skyldes Guds straf over syndere. Det er en holdning, der især findes i Det Gamle Testamente. Neoplatonikerne mente, at verdens relative ufuldkommenhed skyldes, at verden befinder sig fjernt fra den første årsag – guddommen eller det åndelige – som alt udstråler fra, og at man i kraft af erkendelse kan løfte sig op over verdens ufuldkommenheder og lidelser. Iflg. Plotin er det længslen tilbage mod det åndelige og guddommelige, der indikerer kærlighedens og det godes ultimative eksistens.

 

Karma-&-Kærlighed-02-Kenneth-Sørensen

 

I tidsaldre har Østen haft en forklaring på lidelsens årsag og ophør. Buddhas lære kredser om det centrale spørgsmål. I Buddhas fire sandheder og læren om den ædle ottefoldige vej slår han fast, at lidelse opstår pga. identifikation med fysiske begær, og de ophører pga. fuldkommen oplysning. Lidelse opstår først og fremmest pga. uvidenhed og manglende erkendelse af, hvad der er ægte og virkeligt i tilværelsen. Det er den vedholdende identifikation med det forgængelige, der resulterer i virkninger og konsekvenser – karma – der medfører lidelse. Den bedst formulerede teori vedr. lidelsens årsag og mening er sandsynligvis Østens karmalov.

Artikel-Karma-&-Kærlighed-Kenneth-Sørensen
Download-fil: KARMA & KÆRLIGHED - Kenneth Sørensen


Artikel-Karma-&-Kærlighed-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: KARMA & KÆRLIGHED