Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl (2 af 13)


Psykosyntesen er en af de få psykologiske retninger, der sætter menneskets sjæl i centrum. Artiklen er en introduktion til psykosyntesens grundbegreber.

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl (2 af 13)

Professor Roberto Assagioli

 

Psykosyntese-Kenneth-Sørensen-02

Roberto Assagioli

 

Det er imidlertid særdeles bemærkelsesværdigt, at professor Roberto Assagioli[1] − det menneske, der skabte psykosyntesen − faktisk havde arbejdet med transpersonlig psykologi siden 1920’erne. Han var med andre ord 40 år foran sin tid. Roberto Assagioli var elev af Sigmund Freud[2] og udset til at bringe psykoanalysen til Italien. Men han brød ud af bevægelsen sammen med sin ven C.G. Jung,[3] fordi psykologien var for begrænset i sit menneskesyn.

Roberto Assagioli betragtede psykosyntesen som en videnskab, selv om psykosyntesen var en forskning i menneskets højere bevidsthedsliv. Han mente, at studiet af den religiøse og transcendente erfaring er lige så videnskabeligt funderet, som studiet af menneskets fortrængte følelsesliv. Psykosyntese er dog hverken religion eller metafysik − eller sagt med Roberto Assagiolis ord:

”Psykosyntese sigter ikke på eller forsøger at give en metafysisk eller teologisk forklaring på det store mysterium – den leder til døren, men stopper der”.[4]

Selv om psykosyntesen ikke deltager i spekulationer f.eks. om sjælen reinkarnerer, så giver den metoderne til at opleve sjælen og at blive sin sjæl – dvs. et center af ren selvbevidsthed og vilje. Psykosyntesen oplyser, at der er tilstrækkelige videnskabelige indikationer på, at mennesket har et højere ”Selv” − eller mere korrekt − er et ”Selv” eller en sjæl. Via studier af historiens oplyste genier og deres beskrivelser af de transcendente lag i bevidstheden er det muligt at underbygge hypotesen.

 

 

 

_________________________________

[1] Roberto Assagioli (1888-1974) var italiensk psykiater og pioner inden for den humanistiske og transpersonlige psykologi. Assagioli grundlagde den psykologiske bevægelse, der er kendt som psykosyntesen.

[2] Sigmund Freud (1856-1939) var østrigsk læge af jødisk familie. Han blev kendt som skaber af psykoanalysen og religionskritiker.

[3] Carl Gustav Jung (1875-1961) var schweizisk psykiater og ven af Sigmund Freud. Carl Gustav Jung udviklede dybdepsykologien, også kendt som analytisk psykologi.

[4] Roberto Assagioli: Psychosynthesis.

_________________________________

Artikel-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen
Download-fil: PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl - Kenneth Sørensen


Artikel-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl