Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl (5 af 13)


Psykosyntesen er en af de få psykologiske retninger, der sætter menneskets sjæl i centrum. Artiklen er en introduktion til psykosyntesens grundbegreber.

PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl (5 af 13)

Ovaldiagram

fortsat

 

Psykosyntese-Kenneth-Sørensen-08

 

6. Det højere ”Selv”

Det bevidste ”selv” er mange gange ikke kun optaget af alle de psykologiske strømme, der flyder gennem bevidsthedsfeltet, for nogle gange forsvinder det helt, som f.eks. når man sover, besvimer eller er under indflydelse af narkose eller hypnose.

Når man vågner, vender ”selvet” tilbage, uden at naturvidenskaben egentlig ved hvorfra. Derfor kan man danne en teori om, at der eksisterer et permanent ”Selv” ”udenfor” eller ”over”. Beviserne er mange, og de stammer fra mennesker, der har oplevet ”Selvet”. ”Selvet” er upåvirket af de forhold, som ”Jeg’et” oplever, og faktisk kan man opfatte ”Jeg’et” som en projektion eller en refleksion af det højere ”Selv”.

”Selvet” er iflg. Roberto Assagioli en del af ”Det Universelle Liv”, ”for i Ham lever vi, ånder vi og er vi”.[1] I de tilfælde, hvor det personlige ”selv” er en projektion af det transpersonlige ”Selv”, er det transpersonlige ”Selv” en projektion af ”Det Universelle Selv”. På det transpersonlige plan opleves mennesket som en del af helheden. Mennesket er bevidsthedsmæssigt i samklang med skabelsen og alle andre ”Selv”, der er manifesteret i skabelsen. Det transpersonlige ”Selv” rummer selve formålet med at være i live. Hvis man har en virkelig dyb kontemplation over, hvad formålet med livet er, vil det være muligt at trænge helt ind til bevidsthedens kilde.

Ved bevidsthedens kilde kan man erkende, at der er et større formål med hvert eneste liv − at der er en vilje, der er større end den personlige vilje, og at den større vilje har et formål med menneskets liv. Der er med andre ord en højere instans − en større livsenhed − der ønsker at udtrykke sig bevidst via det enkelte menneske. Oplevelsen af det større, (mening og formål), der meddeler sin ankomst, kan både betyde, at man oplever sin egen ubetydelighed, men samtidig erkender man sin unikke og storslåede natur. Resultatet er ydmyghed og vilje til at tjene det større via sine medmennesker, så godt man formår pga. sine begrænsninger.

 

 

 

_________________________________

[1] Apostlenes Gerninger: 17,28

_________________________________

Artikel-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen
Download-fil: PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl - Kenneth Sørensen


Artikel-Psykosyntese-Kenneth-Sørensen
Læsefil med vendbare sider: PSYKOSYNTESE - en psykologi med en sjæl