Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MOSES - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Moses-en-frontløber-Erik-Ansvang

MOSES - EN FRONTLØBER (2 af 8)


Rabbinernes skrifter afslører, at Moses ikke var jøde men egypter og prins. Han var identisk med Senmut, som brød egypternes monopol på mysterielæren.

MOSES - EN FRONTLØBER (2 af 8)

Tilbage i tiden efter ny indsigt

 

Det skete for ca. 3.500 år siden. Stedet var Egypten, som dengang blev regeret af den kvindelige farao Hatshepsut. Og hovedpersonen var den mystiske bygmester og storvesir Senmut. Hans liv har altid været en gåde for egyptologerne. Senmut gik bl.a. over i historien på grund af et arkitektonisk mesterstykke, som turister stadig kan se og beundre på Vestbredden i Luxor – nemlig dronning Hatshepsuts smukke gravtempel.

 

Moses-en-frontløber-02-Erik-Ansvang

 

Ny og veldokumenteret forskning på området afdækker en helt anden og virkelighed i datidens Egypten end den, man normalt hører fra den traditionelle forskning. De nye opdagelser er foretaget af den danske forsker Ove von Spaeth, som kommer med overbevisende konklusioner med solid basis i historiske og astronomiske studier kombineret med mangeårige intensive undersøgelser inden for arkæologi, antropologi, oldtidssprog, religionshistorie, egyptisk tradition samt mysterielæren og mytologien.

Magisk påkaldelse

Den dramatiske episode, der ændrede verden, fandt sted da Senmut – den tids største bygmester og arkitekt – havde ansvaret for et byggeprojekt. Pludselig blev Senmut angrebet han af en egyptisk arbejdsleder, som havde til hensigt at myrde ham, men Senmut undslap ved omgående at foretage en magisk påkaldelse.

Ifølge de gamle rabbinerskrifter faldt angriberen død om:

 

”… da lyden af Guds navn nåede hans ører …”

 

– eller i kraft af

 

”… den måde han udtalte gudsnavnet på …”.

 

For nutidsmennesket lyder det mystisk, men mange egyptiske tekster dokumenterer brug af magiske formler. Selve det tilsyneladende dødsfald blev efterfølgende brugt som et påskud til at gennemføre en snigende revolution, der til sidst sendte denne store personlighed på flugt ud af Egypten.

Artikel-Moses-en-frontløber-Erik-Ansvang
Download-fil: MOSES - EN FRONTLØBER - Erik Ansvang


Artikel-Moses-en-frontløber-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MOSES - EN FRONTLØBER