Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MOSES - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Moses-en-frontløber-Erik-Ansvang

MOSES - EN FRONTLØBER (6 af 8)


Rabbinernes skrifter afslører, at Moses ikke var jøde men egypter og prins. Han var identisk med Senmut, som brød egypternes monopol på mysterielæren.

MOSES - EN FRONTLØBER (6 af 8)

Den skæbnesvangre intrige

 

Et forsøg på at gengive det farverige liv, hvor Senmut/Moses ”stod i faraolære”, vil være umuligt i denne artikel. Men det var en periode, hvor præsteskabets magt og indflydelse voksede og udfordrede faraoens magtposition. Det placerede kronprinsen Senmut/Moses i begivenhedernes centrum.

Præsteskabet havde andre planer for arvefølgen end dronning Hatshepsut. De planlagde og gennemførte derfor en uhyre snedig og næsten usynlig undergravning af Senmuts/Moses’ position og magt. Det uhyggelige magtspil kulminerede i et veltilrettelagt komplot, hvor Senmut/Moses gik i præsternes udspekulerede fælde.

Fiktivt eller reelt drab?

Arkitekten, landets entreprenør, faraos næstkommanderende, Senmut/Moses foretog den føromtalte inspektion af et byggeprojekt. Som oplyst i 2. Mosebog ”− iagttog han hebræernes byrder”, og her blev han vred over at se en egypter overfalde en jøde. Teksten fortæller, at han slog egypteren ihjel og gemte ham i sandet. I rabbinerskrifternes mere uforkortede beretning om samme episode kan man læse, at egypteren blev dræbt udelukkende fordi Moses foretog en afværgende bevægelse, men meget taler for, at det hele var arrangeret til at se ud som et drab.

 

Moses-en-frontløber-07-Erik-Ansvang

 

Ved hjælp af egyptiske tekster sandsynliggøres det, at det lykkedes Moses ”at få magt over” angriberen ved hjælp af sit scepter eller sin kraftstav. Den angribende egypter faldt derfor på mystisk vis om som død. Dengang ville der ikke blive gjort nogen større affære ud af, at en så højtstående person i selvforsvar kom til at slå en underordnet ihjel. Alligevel blev episoden grundlaget for et komplot, der skulle forhindre Senmut/Moses at bestige tronen efter sin mor dronning Hatshepsut. Men hvordan bar præsteskabet sig ad?

Artikel-Moses-en-frontløber-Erik-Ansvang
Download-fil: MOSES - EN FRONTLØBER - Erik Ansvang


Artikel-Moses-en-frontløber-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MOSES - EN FRONTLØBER