Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dag-Hammarskjöld-en-lysbringer

DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER (1 af 7)


I det 20. århundredes kamp for at forme en ny verden trådte en mand frem og viste en retning for åndeligt orienterede mennesker. Hans navn var Dag Hammerskjöld.

DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER (1 af 7)

DAG HAMMARSKJÖLD

- EN FRONTLØBER

 

Af Deidre Parker
Fra The Beacon

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

 Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-Deidre-Parker

Du kan frit downloade materialet "DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER" af Viveca Servatius. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på … Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

DAG HAMMARSKJÖLD

- EN FRONTLØBER

  

Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-01-Deidre-Parker

 

I denne tidsalder må vejen til enhed

nødvendigvis gå gennem en verden,

der er i stand til at handle.

Dag Hammarskjöld

 

På deres gerninger vil man kende dem

I alle historiske tidsaldre har der været pionerer, og når man ser tilbage, er det muligt at udpege nogle få mennesker, som med rette kan kaldes frontløbere for hele menneskeheden på grund af deres holdning og handlinger.

I det 20. århundrede var det et stort tema, at man ville forsøge at forene alle verdens folkeslag til én menneskehed. De Forenede Nationer blev et symbol på ønsket om enhed og på håbet om at få det gennemført. Et andet tema har været, at verdenstjeneren − disciplen − skulle vise sig i ydre verdenstjeneste for at påtage sig et større ansvar i arbejdet med at skabe en ny verdensorden. I relation til det 20. århundredes kamp for at forme en ny verden ved hjælp af disciplenes arbejde trådte et menneske frem som generalsekretær for De Forenede Nationer. Han blev mellem 1953 og 1960 betragtet som en frontløber eller foregangsmand, som viste retningen for åndeligt orienterede mennesker, der arbejder med verdenstjeneste. Hans navn var Dag Hammarskjöld, og med de traditionelle ord ”på deres gerninger vil man kende dem”, forstod man, at han var en verdenstjener, der gav sit liv for at forbedre forholdene for menneskeheden.

 

Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-02-Deidre-Parker

 

”Jeg ønsker, at hele mit væsen

kan blive et instrument for det,

der er større end mig selv.”

 

Disse ord er Dag Hammarskjölds, og man kan betragte dem som en hovedregel for en verdenstjener. Dag Hammarskjöld viede sit liv til verdenstjeneste for planeten. Han blev en ”praktiserende mystiker” og verdenstjener for menneskeheden, og man kan sige, at hans baggrund og uddannelse var en forberedelse til dette tjenestearbejde. Han sagde:

 

”Fra generationer i hæren og i embedsværket på min faders side har jeg arvet troen på, at intet liv kan være mere tilfredsstillende end et liv i uselvisk tjeneste for sit land − eller for menneskeheden. Et sådant tjenestearbejde kræver, at man ofrer alle personlige interesser og at man kan vise mod til at stå ved sin overbevisning. Fra naturvidenskabens forskere og præster på min moders side arvede jeg troen på, at med en meget radikal opfattelse af evangelierne, så man alle mennesker som Guds børn, der bør imødekommes og behandles af os, sådan som mestrene gør det”.

Artikel-Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-Deidre-Parker
Download-fil: DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER - Deidre Parker


Artikel-Dag-Hammarskjöld-en-frontløber-Deidre-Parker
Læsefil med vendbare sider: DAG HAMMARSKJÖLD - EN FRONTLØBER