Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

YUNUS - EN FRONTLØBER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Yunus-en-frontløber-Rolf-Kenneth-Myhre

YUNUS - EN FRONTLØBER (1 af 8)


Yunus har med Grameen Bank vist på en positiv måde, at mikrokredit er et kraftfuldt værktøj til at få de fattigste mennesker ud af den værste fattigdom.

YUNUS - EN FRONTLØBER (1 af 8)

YUNUS

- EN FRONTLØBER

Af Rolf Kenneth Myhre

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Yunus-en-frontløber-Rolf-Kenneth-Myhre

Du kan frit downloade materialet "YUNUS - EN FRONTLØBER" af Rolf Kenneth Myhre. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

  

 

YUNUS

- EN FRONTLØBER

Muhammad Yunus og Grameen Bank fik Nobels Fredspris.

Denne artikel giver en kort præsentation af Yunus,

af hans bankvirksomhed og af hans filosofi om økonomi.


 

 Yunus-en-frontløber-01-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Bekæmpelse af verdens fattigdom

med mikrokredit

 

Født i 1940 i Chittagong

I 1998 udgav Muhammad Yunus sin selvbiografi "Banker to the Poor: The autobiography of Muhammad Yunus, founder of the Grameen Bank". Yunus blev født i 1940 og voksede op i millionbyen Chittagong i nutidens Bangladesh. Af fjorten børn var han én af ni overlevende. Hans far var guldsmed. Yunus fuldførte sin uddannelse i økonomi i USA og vendte tilbage til Bangladesh i 1972 nogle måneder efter landets frigørelse. Hans nationalfølelse var stærk, og derfor deltog han aktivt i genopbygningen af landet. Yunus fik stillingen som chef og professor ved fakultetet for økonomi ved Chittagongs universitet. Han deltog desuden i flere jordbrugseksperimenter, der kunne blive til hjælp for de fattige.

 

Yunus-en-frontløber-02-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Fattige − allerfattigste

Han indså, at hans mission ikke var at hjælpe "fattige", men at hjælpe de "allerfattigste". I lighed med mange nødhjælpsorganisationer var det hensigtsmæssigt – set fra et totalt samfundsperspektiv – at investere i kvinder i stedet for i mænd. Problemet for de fattigste over hele verden er, at ingen bank vil give dem kredit, og at private långivere kræver skyhøje renter. Som et personligt eksperiment i 1976 udlånte Yunus 27 dollars fra sin egen tegnebog til 42 personer. Han prøvede at få bankerne til at give de fattigste kvinder lån, men bankerne betragtede hans forespørgsel som absurd, for det ville være et brud på alle skrevne og uskrevne bankregler. Yunus så til slut bare én løsning: Han måtte selv starte en bankvirksomhed, der brød alle skrevne og uskrevne regler.

Artikel-Yunus-en-frontløber-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: YUNUS - EN FRONTLØBER - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Yunus-en-frontløber-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: YUNUS - EN FRONTLØBER