Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN INDRE VERDENSSTYRELSE - 02
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-Indre-Verdensstyrelse-Intro-til-den-esoteriske-lære-2

DEN INDRE VERDENSSTYRELSE - 02 (3 af 5)


Når man studerer den esoteriske lære, stiller de fleste sig spørgsmålet: Hvor kommer den viden fra, som forskere og filosoffer omtaler som facts?

DEN INDRE VERDENSSTYRELSE - 02 (3 af 5)

Sanat Kumaras departementer

 

I nutiden er der ved at ske en forandring, for det evolutionære fokus "flyttes" til Vesten", og det betyder, at flere af mestrene arbejder i Europa og USA.

 

Indre-Verdensstyrelse-02-Åndsvidenskab-af-Hardy-Bennis

Planche - Sanat-Kumara

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Tre mestre

Det var specielt tre medlemmer af Hierarkiet, der fik til opgave at viderebringe en del af den esoteriske lære til særligt udvalgte mennesker. Det skete dels gennem telepatiske diktater og ved direkte undervisning, hvor modtageren kunne stille spørgsmål og få svar − dels gennem breve direkte fra mestrene. Disse Mesterbreve (Mahatma Letters) opbevares i Royal Library i London. Det skyldes, at deres oprindelse var og fortsat er et teknisk mysterium. De tre mestre var Morya, Kuthumi og Djwhal Khul, der også kaldes Tibetaneren. En nærmere beskrivelse af disse mestre kommer senere under kapitlet Visdommen mestre.

Det var mestrenes håb, at den mere avancerede del af menneskeheden havde gjort så store intellektuelle − eller muligvis intuitive − fremskridt, at den esoteriske lære kunne forstås og accepteres intellektuelt, og at der kunne gives en impuls til en ny cyklus med esoterisk eller åndsvidenskabelig forskning.

H.P. Blavatsky og Den Hemmelige Lære

Det blev især samarbejdet med den russiske kvinde Helena Petrovna Blavatsky − eller HPB, som man ofte kaldte hende − der blev indledningen til den indre verdensstyrelses forsøg på at "så" den esoteriske læres spæde frø i en materialistisk verden. De "nye" og revolutionerende tanker og idéer vakte voldsom modstand − både i naturvidenskabelige og i kirkelige kredse.

Det store gennembrud kom med H.P. Blavatskys udgivelse af Isis Unveiled i 1877 og Den Hemmelige Lære i 1888. Især Den Hemmelige Lære kom til at danne grundlaget for mange af eftertidens åndsvidenskabelige retninger og såkaldte new-age-bevægelser. Der er skrevet flere bøger om H.P. Blavatskys liv og livsværk, og det er virkelig spændende læsning.

Den Hemmelige Lære indeholder svært tilgængeligt stof med mange citater fra gamle tibetanske og hinduistiske skrifter. Derfor udkom der i årene efter H.P. Blavatsky en lang række fortolkninger − især på engelsk − af indviede forfattere, hvoraf de vigtigste er Annie Besant, Charles W. Leadbeater, Arthur Powell og Geoffrey Hodson.

 

 

Indre-Verdensstyrelse-03-Åndsvidenskab-af-Hardy-Bennis

H.P. Blavatsky

Djwhal Khul og Alice A. Bailey

I 1919 kontaktede den tibetanske mester Djwhal Khul den engelske kvinde, Alice A. Bailey med opfordring til at indlede et samarbejde om udgivelse af et meget omfattende esoterisk materiale. Efter en tænkepause accepterede hun samarbejdet, som varede i 30 år til 1949. Det resulterede i 24 bøger (ca. 12.000 sider), som sandsynligvis er den mest avancerede esoteriske litteratur menneskeheden endnu har set. Bøgerne blev skrevet på engelsk, men er i dag oversat til utallige sprog.

 

Indre-Verdensstyrelse-08-Åndsvidenskab-af-Hardy-Bennis

Alice A. Bailey

Artikel-Den-Indre-Verdensstyrelse-Åndsvidenskab-af-Hardy-Bennis
Download-fil: DEN INDRE VERDENSSTYRELSE 02 - Hardy Bennis


Artikel-Den-Indre-Verdensstyrelse-Åndsvidenskab-af-Hardy-Bennis
Læsefil med vendbare sider: DEN INDRE VERDENSSTYRELSE 02