Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FARVESYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Farvesymbolik-Erik-Ansvang

FARVESYMBOLIK (3 af 7)


Ifølge den åndsvidensklabelige forskning er der en direkte og naturlig forbindelse mellem farver og bestemte menneskelige kvaliteter og karakteregenskaber.

FARVESYMBOLIK (3 af 7)

Piktogram kontra symbol

 

Farvesymbolik-04-Erik-AnsvangDe fleste mennesker kan uden videre forstå simpel symbolik. En snegl vil for de fleste mennesker symbolisere langsom fart. Denne type billeder er imidlertid ikke egentlige symboler men piktogrammer.

Sneglens esoteriske symbolik går imidlertid længere end langsomhed, selv om denne kvalitet også er en del af tolkningen. Sneglen symboliserer evnen til at træde frem og forsvinde – og den er derfor et månesymbol og et symbolreinkarnation. Sneglehuset er et symbol på labyrinten (livets vej mod guddommelighed), spiralen (udviklingsspiralen) og de indre verdener (når mennesket trækker sig ind i sig selv efter døden). Sneglen symboliserer desuden et liv med fokus på tilfredsstillelse af begær, for det nedsætter hastigheden i evolutionen. I den kristne symbolik betegner sneglen sløvhed. Det er derfor tydeligt, at der er stor forskel på symboler og piktogrammer.

Farvesymbolik-05-Erik-AnsvangPiktogrammer skal overbringe et budskab, der kan opfattes af enhver med et enkelt, hurtigt blik. Det kendes fra trafikskilte. Piktogrammer udvikles, forandres og tilpasses løbende, fordi de skal afbilde aktuelle ting og situationer i et samfund i forandring. Et piktogram er derfor ikke et ægte symbol, for et ægte symbol skal hverken ligne, forandres eller kunne opfattes og forstås med et hurtigt blik.

Et ægte symbol repræsenterer en abstrakt ide, en kvalitet eller en proces. Når en abstraktion omsættes til et billede, bliver det muligt for iagttageren at udvikle suggestioner og associationer. Billedet er en forenkling af et koncept, som gør det muligt at kommunikere komplekse ideer på tværs af sprogbarrierer. Desuden rummer det kraften til at påvirke underbevidstheden, som altid arbejder med symboler og udtrykker sig i symboler.

Artikel-Farvesymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: FARVESYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Farvesymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FARVESYMBOLIK