Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (4 af 53)


Mestrene eller er betegnelsen for mennesker, der har gennemgået evolutionen i menneskeriget og derfor ikke længere er bundet til reinkarnation.

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (4 af 53)

ARYASANGHA - ASANGA

 

ARYASANGHA

(Se også mesteren Djwhal Khul eller D.K.)

 

Bogen Stilhedens Stemme består i virkeligheden af tre taler af den víse lærer Aryasangha, der nu kendes som mesteren Djwhal Khul. Den blev senere nedskrevet efter hukommelsen af hans elv Alcyone.

Kilde: Lys på Vejen, s. 8-9

 

Den víse buddhistiske lærer og reformator, der almindeligvis kendes som Aryasangha, grundlagde et kloster i den kristne tids første århundreder. Han havde i et tidligere liv som Dharmayoti været en af Herren Buddhas nærmeste tilhængere, og derefter under navnet Kleineas − en af mesteren Koot Hoomis første disciple i denne mesters liv som Pythagoras.

Århundreder senere inkarnerede han i Peshawur − der dengang hed Purusha Pura − under navnet Vasubandhu Kaushika. Da han blev optaget i munkeordenen, tog han navnet Asanga, ”manden uden hindring”, og senere i livet ændrede hans beundrende tilhængere dette navn til Aryasangha. Under dette navn var han hovedsageligt kendt som forfatter og fortolker.

Man siger, at han levede til en meget høj alder – næsten 150 år – hvis traditionen taler sandt – og at han døde i Rajagriha. Han var grundlæggeren af Yogacharya Skolen indenfor Buddhismen. Han rejste meget og var en mægtig kraft ved buddhismens reformering. Hans ry nåede så langt, at hans navn nævnes sammen med Nagarjunas og Aryadevas, og disse skikkelser er blevet kaldt ”buddhismens tre sole”. Den tid, da Aryasangha levede, angives til ca. 1.000 år efter Herren Buddha.

Der er imidlertid usikkerhed om, hvornår han levede, men ingen angiver noget senere tidspunkt end det 7. århundrede e.Kr. Nutidens åndsvidenskab kender ham som mesteren Djwhal Khul – eller D.K.

Mesteren Djwhal Khul indtager en enestående stilling, fordi han endnu ikke havde taget det skridt, som er målet for menneskelig evolutionAsekha indvielsen. Han var mesteren Koot Hoomis første elev. Det faktum, at han som Aryasangha indførte buddhismen i Tibet, kan være grunden til, at han i dette liv har valgt at benytte et tibetansk legeme. Der kan have været karmiske forbindelser eller forhold, som han har ønsket at få fjernet, inden han tog den endelige indvielse som mester.

Kilde: Stilhedens Stemme, s. 71-73

 

Mestrene-06-Det-Store-Hvide-Broderskab

 

ASANGA

(Se mesteren Djwhal Khul eller D.K.)

 

Asanga er det navn, som Aryasangha antog, da han blev optaget i munkeordenen.

Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Download-fil: MESTRENE fra A-Z


Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Læsefil med vendbare sider: MESTRENE fra A-Z