Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (35 af 53)


Mestrene eller er betegnelsen for mennesker, der har gennemgået evolutionen i menneskeriget og derfor ikke længere er bundet til reinkarnation.

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (35 af 53)

MORYA

 

Mestrene-53-Det-Store-Hvide-Broderskab

 

Mesteren Morya, som er den mest kendte af de orientalske mestre, og som blandt sine elever har et stort antal europæere og amerikanere, er en Rajput-fyrste, og gennem mange årtier har han haft en autoritativ post inden for Indiens anliggender.

Han har et nært samarbejde med Manuen og vil selv engang blive indehaver af embedet som Manuen over 6. rodrace. Han opholder sig − ligesom sin broder, mesteren Koot Hoomi − i Shigatse i Himalaya og er en kendt skikkelse blandt indbyggerne i denne fjerntliggende landsby. Han er høj og har et myndigt væsen. Han har mørkt hår og skæg og mørke øjne. Han kan opleves som streng, hvis ikke det var for udtrykket i hans øjne. Han og hans broder mesteren Koot Hoomi arbejder næsten som en enhed. Det har de gjort i mange århundreder, og det vil de fortsætte med i fremtiden, for mesteren Koot Hoomi er indstillet til embedet som Verdenslærer, når 6. rodrace skal udvikles. Det sker, når den nuværende indehaver af dette embede forlader det for at påtage sig et højere ansvar. Deres huse ligger i nærheden af hinanden, og meget af deres tid tilbringer de sammen. Da mesteren Morya er på 1. stråle − strålen for vilje eller kraft − beskæftiger han sig hovedsagelig med at føre den nuværende manus planer ud i livet. Han fungerer som inspirator for verdens statsmænd. Gennem Mahachohanen håndterer han kræfter, som vil skabe de ønskede tilstande, der kan stimulere menneskehedens evolution. På det fysiske plan bliver de intelligente nationale ledere, som har langtrækkende visioner og internationale idealer, påvirket af ham, og med ham samarbejder nogle af de store devaer fra mentalplanet. Tre store grupper af devaer arbejder sammen med ham på mentale niveauer i forbindelse med de lavere devaer, som beliver tankeformer, og derved holdes der liv i de tankeformer, der udgår fra menneskehedens ledere til gavn for hele menneskeheden.

Mesteren Morya har en stor gruppe af elever, som han vejleder, og han arbejder sammen med mange åndelige organisationer såvel som gennem politikere og statsmænd i verden.

Kilde: IndvielseAlice A. Bailey

 

Mesteren Morya taler som regel i korte, vægtige sætninger. Han gav afkald på sin plads i verden og blev om end ikke netop asket så i hvert fald én, der dedikerer hele sit liv udelukkende til åndeligt arbejde. Han var konge i Indien og befalingsmand over tropper, og derfor vant til at udtrykke nøjagtigt, hvad han ønskede i kraftige, korte, militære sætninger. Det gør han stadig.

Kilde: Theosophist, november 1915 – C.W. Leadbeater

 

Han er en Rajput-fyrste. Han har et indisk legeme og bor i Tibet.

Kilde: Messenger, juli 1921

 

Mestrene-54-Det-Store-Hvide-Broderskab

Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Download-fil: MESTRENE fra A-Z


Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Læsefil med vendbare sider: MESTRENE fra A-Z