Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (17 af 53)


Mestrene eller er betegnelsen for mennesker, der har gennemgået evolutionen i menneskeriget og derfor ikke længere er bundet til reinkarnation.

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (17 af 53)

HILARION

 

Mestrene-25-Det-Store-Hvide-Broderskab

 

Hilarion er mester for 5. stråle for konkret viden eller videnskab, og i en tidligere inkarnation var han Paulus fra Tarsus. Han har et kretensisk legeme, men tilbringer en stor del af sin tid i Egypten. Det var ham, der gav verden den åndsvidenskabelige afhandling Lys på Vejen, og hans arbejde er især interessant for det brede publikum i den nuværende krise, for han arbejder med de, der udvikler intuition. Han kontrollerer og transmuterer de store bevægelser, som har til formål at fjerne sløret til usynlige eksistensplaner. Det er hans energi, som gennem hans disciple stimulerer grupperne for åndelig forskning overalt, og det var ham, der gennem sine forskellige elever indstiftede den spiritistiske bevægelse. Han overvåger alle, der har højere psykiske evner, og han hjælper dem med at udvikle deres evner til gavn for deres grupper. For mennesker, der søger efter sandheden, arbejder han sammen med bestemte devaer på astralplanet, for at åbne adgangen til den subjektive verden, der ligger bag den tætte stoflige.

Kilde: IndvielseAlice A. Bailey

 

Mesteren Hilarion bor i Egypten, og han har et kretensisk legeme.

Kilde: Messenger, juli 1921

 

Omkring år 330 e.Kr. gjorde en anden af Plotins disciple en stor indsats for at dæmme op for den voksende fare for eklesiastisk overherredømme. Det var autoriteten den víse Iamblichus. Iamblichus er i dag kendt under navnet Hilarion.

Kilde: Theosophist, oktober 1919, s. 20 – T.H. Martyn

 

Lys på Vejen blev i sin nuværende udgave nedskrevet af mediet Mabel Collins efter mesteren Hilarions diktat. Mesteren Hilarion modtog den selv fra en af sine egne lærere − den víse lærer, der kaldes Venetianeren. Men selv han er kun forfatter til en del af den. Den venetianske mester oversatte den fra sanskrit til græsk til brug for sine elever i Alexandria. En af disse elever var mesteren Hilarion i inkarnationen som Iamblichus. Senere oversatte mesteren Hilarion den fra græsk til engelsk og dikterede den i den nuværende udgave.

Kilde: Lys på Vejen, side 5-7

 

Den spiritistiske bevægelse opmuntres af den mester, der kaldes Hilarion, som er specielt interesseret i litterært arbejde. Det var ham, der dikterede Lys på Vejen.

Kilde: Theosophist, februar 1922 p. 482 – J.L. Davidge

 

Mestrene-26-Det-Store-Hvide-Broderskab

Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Download-fil: MESTRENE fra A-Z


Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Læsefil med vendbare sider: MESTRENE fra A-Z