Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (20 af 53)


Mestrene eller er betegnelsen for mennesker, der har gennemgået evolutionen i menneskeriget og derfor ikke længere er bundet til reinkarnation.

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (20 af 53)

HVIDE LOGE

 

En del af de 105 Venus-herrer har nu forladt Jorden, men i stedet er nogle væsener, der tilhører Jordens evolution, blevet optaget i deres kreds − Den Hvide Loge − som nu består af ca. 250 medlemmer. Sanat Kumara og hans tre nærmeste medhjælpere har den højeste ledelse af Jorden, og dette ansvar ligger i Kumaraernes og Den Hvide Loges hænder. Den Hvide Loges organisationsform er idealformen for menneskelig ledelse – ledelsesdepartementet. Ingen af de nævnte manuer antager disciple med undtagelse af mesteren Morya. I øvrigt gælder uden undtagelser den regel, at intet medlem af Den Hvide Loge, der ikke har opnået 5. indvielse, antager elever i ordets egentlige betydning. Den Hvide Loges ledelse er verdens reelle regering, og nationernes regeringer er kun skygger af denne ledelse. Ganske vist får de stor frihed, men hvis den misbruges udover fastsatte grænser, griber ledelsesdepartementet ind. Men i alle tilfælde bliver planen for udviklingen altid gennemført.

Lederen af undervisningsdepartementet er bodhisattvaen. Fra dette departement kommer de víse lærere, som med passende mellemrum giver verden en ny religion eller er årsagen til, at en gammel religion genopstår. En undtagelse udgjorde dog Shri Shankaracharya. Han tilhørte ledelsesdepartementet.

I tider med stor nød kommer lederen selv og med ham en hel del af hans medhjælpere.

Menneskeheden kan i store træk grupperes under de forskellige departementer. På denne måde hører f.eks. lærere, jurister, læger og forskere under undervisningsdepartementet. Dette departement har specielt med de unge at gøre. For øjeblikket arbejdes der med feberagtig hast i dette departement for at forberede hans (bodhisattvaens) ankomst. Der findes mange disciple − navnlig blandt de unge.

Organisationsdepartementet ledes af Mahachohanen. Dette departement har at gøre med naturkræfterne og har ansvaret for det ene naturriges forhold til de andre. Det arbejder meget med rytmer og ceremonier, og derfor hører frimurerne og andre hemmelige ordener under dette departement.

Når ledelsesdepartementet arbejder ved hjælp af viljen, og undervisningsdepartementet ved hjælp af intuitionen, så arbejder organisationsdepartementet i kraft af harmoni.

Kilde: Teosofisk Tidsskrift, februar 1925 – G.S. Arundale

 

Det Store Hvide Broderskab er en organisation, der ikke kan sammenlignes med nogen anden i verden, og derfor er Det Store Hvide Broderskab ofte blevet misforstået. Det kaldes af og til Det himalayiske Broderskab eller Det tibetanske Broderskab.

Kilde: Stilhedens Stemme, s. 84 – C.W. Leadbeater

Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Download-fil: MESTRENE fra A-Z


Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Læsefil med vendbare sider: MESTRENE fra A-Z