Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (22 af 53)


Mestrene eller er betegnelsen for mennesker, der har gennemgået evolutionen i menneskeriget og derfor ikke længere er bundet til reinkarnation.

MESTRENE - Hvem er de? Hvem var de? (22 af 53)

JESUS

 

Mestrene-31-Det-Store-Hvide-Broderskab

 

Mesteren Jesus, der er brændpunktet for den energi, der strømmer igennem de forskellige kristne kirker, lever for tiden i et syrisk legeme, og han opholder sig i en bestemt del af det hellige land. Han rejser meget og tilbringer en stor del af sin tid i forskellige dele af Europa. Han arbejder især med masserne frem for med det enkelte menneske, selvom han har samlet en temmelig stor skare af elever omkring sig. Han er mester for 6. stråle for hengivenhed eller abstrakt idealisme, og hans elever er ofte kendetegnet ved den fanatisme og hengivenhed, der kom til udtryk blandt martyrer i de tidlige kristne tider. Selv har han nærmest et martialsk udseende, og han er realiseringen af disciplin med stærk myndighed og jernvilje. Mesteren Jesus er høj og mager med et ret langt og smalt ansigt, sort hår, bleg og med gennemtrængende blå øjne. Hans arbejde i denne periode er meget ansvarsfuldt, for han har fået til opgave, at skulle lede Vestens tænkning ud af dens nuværende urolige tilstand og ind i fredfyldte områder, hvor der er vished og viden. I Europa og Amerika skal han forberede Verdenslærerens endelige genkomst.

Han er kendt fra Bibelen, hvor han første gang omtales som Josua, Nuns søn, og derefter igen på Ezras tid som Jesus, der tager 3. indvielse. I Zakariahs' Bog er han omtalt som Josua, og i evangeliet er han kendt for de to store ofre − det ene, hvor han overlader sit fysiske legeme til Kristus, og det andet, som er den store forsagelse, der er kendetegnet for 4. indvielse. Som Apollonius af Tyana tog han 5. indvielse og blev mester. Siden den tid har han arbejdet med den kristne kirke, hvor han har stimuleret spiren til det ægte åndelige liv, der findes blandt medlemmer af alle sekter og trosretninger. Han neutraliserer så vidt muligt præsternes og teologernes fejltrin og misforståelser. Han er afgjort den víse leder – generalen − og den vise overordnede, og i kirkelige anliggender har han et nært samarbejde med Kristus, som han aflaster meget ved at fungere som hans mellemmand, hvor som helst det er muligt. Ingen forstår Vestens problemer så godt som ham, og ingen anden er så nært forbundet med de mennesker, der står for det bedste i den kristne lære, og ingen anden er så bevidst om nutidens behov. Nogle intelligente prælater inden for den anglikanske og katolske kirke er hans kloge repræsentanter.

Kilde: IndvielseAlice A. Bailey

 

Mesteren Jesus er inkarneret nu og lever i Syrien i et syrisk legeme. Jeg har ofte set ham.

Kilde: Adyar Bulletin, februar 1914, p. 77 – Annie Besant

 

Han har et syrisk legeme og bor i Libanon i bjergene.

Kilde: Messenger, juli l921

 

På samme måde som Herren Maitreya er alle religioners overhoved, er Jesus, den mester, som bor i Libanons bjerge, leder af den kristne kirke. Han er Apollonius, den tyanesiske magiker fra det 1. århundrede e.Kr., Ramanujacharya og andre.

Kilde: Theosophist, februar 1922 – J.L. Davidge

 

Mestrene-32-Det-Store-Hvide-Broderskab

Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Download-fil: MESTRENE fra A-Z


Artikel-Mestrene-Det-Hvide-Broderskab
Læsefil med vendbare sider: MESTRENE fra A-Z