Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALMYSTIK I EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-i-Egypten-Clark

TALMYSTIK I EGYPTEN (10 af 10)


Pythagoras omtaler tallenes universelle principper, og symbolikken var kendt af de gamle egyptere, men tallene var ikke abstrakte, men præsenteret på logiske og visuelle måder.

TALMYSTIK I EGYPTEN (10 af 10)

Hellig astronomi

 

Talsymbolik-i-Egypten-15

 

Neterus toogfyrre principper repræsenterer en skabelon, som manifesterer sig på en lang række erfaringsniveauer – eksempelvis Egyptens hellige geografi (navnene), de toogfyrre dommere, der afgjorde sandheden (etik), og de toogfyrre Neteru eller guddommelige billeder (menneskelige kræfter og kvaliteter) − blot for at nævne nogle få.

Toogfyrre er et multiplum af syv. Alle drægtighedsperioder i pattedyrs liv er underlagt månecyklusserne, der er relateret til syv. Men tallet toogfyrre symboliserer også Solens forholdsmæssige afstand til Saturn − den sidste af de naturlige kræfter i den hellige astronomi.

Talsymbolik-i-Egypten-16De gamle egyptere brugte, hvad der senere kan beskrives som den pythagoræiske progression, som fastsætter numeriske proportioner og tilsvarende kvaliteter til hver af de kendte ”planeter”. Hvis man begynder med Solen, hvor der sættes lighedstegn mellem enhed eller tallet ét i den hellige astronomi, har man et udtryk for ånd og bevidsthed. Planeterne er udstrålet fra Solen, og de repræsenterer derfor de kræfter og kvaliteter, som man bruger, når man vil udtrykke den solare funktion. Merkur, den planet, der er tættest på Solen, symboliserer intelligens eller tallet syv. Venus er indbegrebet af princippet om tankeforbindelser eller tallet fjorten. Jorden/Månen regulerer princippet om følelser eller tallet enogtyve. Mars repræsenterer princippet om handling og tallet otteogtyve. Jupiter personificerer vækst og tallet femogtredive, mens Saturn står for en manifestationscyklus eller afslutning og tallet toogfyrre.

 

 

Talsymbolik-i-Egypten-17

Den egyptiske triade Osiris, Horus-barnet og Isis – eller
Faderen, Sønnen og Moderen – som de første kristne
kopierede og kaldte Faderen, Sønnen og Helligånden.
Faderen symboliserer ånden, Moderen symboliserer stoffet
(æteren) og Sønnen symboliserer bevidstheden.

Artikel-Talsymbolik-i-Egypten-Clark
Download-fil: TALMYSTIK I EGYPTEN - Rosemary Clark


Artikel-Talsymbolik-i-Egypten-Clark
Læsefil med vendbare sider: TALMYSTIK I EGYPTEN