Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTISK SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptisk-symbolik-

EGYPTISK SYMBOLIK (1 af 16)


Ingen egyptisk papyrus, ingen indisk olla, ingen syrisk lertavle, ingen hebraisk skriftrulle kan fortolkes bogstaveligt. Kun symbolforståelse giver mening.

EGYPTISK SYMBOLIK (1 af 16)

EGYPTISK SYMBOLIK

Tilbad de gamle egyptere dyr?

 

Af Erik Ansvang

 

Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade materialet "EGYPTISK SYMBOLIK" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

EGYPTISK SYMBOLIK

 

Egyptisk-symbolik-01-Erik-Ansvang

 

Den, der seriøst og udogmatisk studerer det gamle Egyptens mysterier, og som interesserer sig for at sammenligne religioner, må før eller siden erkende, at uden hjælp fra symbolikken er det umuligt at forstå de gamle skrifter, legender og allegorier korrekt. Ingen egyptisk papyrus, ingen indisk olla, ingen syrisk lertavle, ingen hebraisk skriftrulle kan læses og fortolkes bogstaveligt. Og det er desværre den bogstavelige fortolkning, der kendetegner nutidens forskning. Det er derfor indlysende, at fortolkningen bliver fejlagtig og skaber misforståelser. Bogstavelig fortolkning medfører næsten altid en primitiv og naiv konklusion, og derfor er forskernes udgangspunkt, at de gamle egyptere var primitive. Meget tyder på, at det er nutidens bogstavelige fortolkning, der er primitiv.

Egyptisk-symbolik-02-Erik-AnsvangDesuden må symbolikken studeres fra forskellige vinkler, for de enkelte nationer udviklede deres egne særlige symbolske udtryk. På ét område er selv den mest sandhedselskende og sandhedssøgende forsker tilsyneladende blind, og det er, når det gælder erkendelsen af, at ethvert symbol er en mangefacetteret diamant, og at hver eneste facet rummer mange fortolkninger på forskellige niveauer, som desuden refererer til adskillige videnskaber. Mange myter, som på overfladen alene indeholder astronomiske oplysninger, indeholder desuden facts om udviklingen af runder og rodracer, der har stor esoterisk betydning.

Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTISK SYMBOLIK af Erik Ansvang


Artikel-Egyptisk-symbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTISK SYMBOLIK